Esti o persoana desteapta, te`ai gandit deja la posibile solutii observ .Din pacate nu prea exista alte solutii. Poate daca ai o ruda care ar dori sa aiba grija de tine, si i`ai explica situatia.Un alt mod ar fi sa te izolezi de vorbele si criticile lor.De cate ori incep sa vorbeasca, incearca sa te gandesti la ceva frumos, nu la ei. Poate sunt mai irascibili si din cauza fratelui tau mai mic, si isi concentreaza mai mult atentia asupra lui.Incearca sa vezi cu ce poti sa-i ajuti legat de treburile prin casa/fratior si poate se vor mai imbuna.Nu prea ai ce sa faci decat sa incerci sa te dai bine pe langa ei, sa le ignori vorbele rele si sa ai rabdare sa mai treaca ceva timp.Stiu ca ti se va parea absurd sa te dai bine pe langa ei dupa tot ce ti-au facut insa sa stii ca cel mai destept cedeaza primul si pe viitor cand vei mai creste si vei avea mai multe optiuni vom discuta altfel.
Pai asteapta si tu sa cresti! si apoi gata faci ce vrei cu viata ta! e posibil sa fii si tu mai pretentioasa! dar poate parintii tai nu au bani!
Nu ca i-au la rost persoana! dar in general sunt parinti care nu au toti bani si nu au trait sa stii toata viata in lux! eu cred ca am zis spus bine ce am zis spus! doar ca tu nu stii sau nu ai cum sa intelegi! si sa stii si tu ca un iphone costa! nu e moca adica gratis! vrei gratis atunci iti iei unul din acela second hand! adica folosit de altcineva inainte! si stai linistit ca si eu am asemenea parinti sa stii! asa este ce vrei de la o varsta o i-au razna cu totii! cel putin eu nu mi-am facut niciodata dar niciodata parintii comunisti sau mai stiu eu cum ca altii! asa ca stai linistit! asta-i viata! poate tu ai avut parinti care au trait in lux toata viata! eu nu sa stii! parintii mei asta este sunt mai saraci! dar asta nu inseamna ca daca imi doresc ceva nu imi iau! si asta este adevarat! ca iti i-au parintii! dar daca nu au ce te faci! stai si te plangi la mila lor! si oricum sa stii ca eu n-am fratior sau surioara! asa ca nu e problema mea asta! cine are frati sau surori asa este nu are viata usoara! trebuie sa imparti lucruri! etc! asa ca eu unul sunt un fericit ca n-am asa ceva! si oricum lasa ca o sa fii si tu parinte si ai sa vezi cum este!
Incearca sa fugi de-acasa. Ei isi vor da seama ca au gresit comportindu-se asa cu tine si vor intelege ca te-ai suparat sau ti-e frica de ei. Sau daca nu vrei, poti sa ii ignori pur si simplu
Elenastoica9 întreabă: