| alexandra1868 a întrebat:

Am 14 ani si 9 luni, 1.54 la inaltime si 61 de kg. Ar trebui sa ma ingrijorez ca sunt grasa?

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

La doar 14 ani, si 1.54m ar trebui sa ai maxim 44kg!
Da, este necesar sa te apuci de un sport, asociat cu dieta, ca sa dai jos surpulusul de aproape 20 kg, care iti vor afecta imaginea si incredrea in tine, mai ales ca vei ajunge la liceu si colegii vor face glume pe seama ta.

| BlackRose03 a răspuns:

Eu am 1.65 si 58 kg.
In urma cu o luna am fost la un nutrtionist si dupa ce s-a uitat intr-un tabel pentru a vedea ce greutate ar trebui sa am la vârsta si înălțimea mea (Btw, tot 14 ani)mi-a spus ca am 8 kg in plus.
Acum sunt pe dieta si vreau sa ajung la 48.
Plus ca sunt si cea mai plinuta dintre colegele mele care sunt in numar de 15.
Deci da, esti grasa, nu plinuta.
Cum a spus si Ahrixxxx, nu trebuie sa-ti faci griji pentru sanatate ca nu ai o greutate intre atât de mare sa te afecteze in acest moment (daca continui in viitor sigur o sa ai), dar pentru fizic e o mare problema.
La înălțimea ta ar trebui sa ai 44 kg (maxim).
La greutate se scad 10 cm din inaltime pentru a-ti afla greutatea normală, dar chiar si rezultatul e limita.Tu ai 17 kg în plus.

| Bellutza02 a răspuns:

Sincer,nu.Sigur că ar trebui sa ai grija sa nu ai probleme de sănătate, dar dacă tu te simți bine în pielea ta, nu ar trebui sa te îngrijorezi.Eu am 15 ani, 1.60 și 54 kg,nici eu nu am masa ideală.și ce?
Plus că dacă ai sânii și fundul mare, o parte din masa se distribuie și acolo, am și eu o prietena cam așa ca tine, puțin mai înaltă dar aceleași kilograme și are un corp superb, deci depinde și de forma corpului tau.Stiu cum e sa crezi că ești grasa,și eu am crezut asta despre mine,dar corpul asta îl ai, altul nu mai primești, așa că bucură-te de el, așa cum e, și nu lua în seamă răutățile celor din jur.

| Ahrixxxx a răspuns:

Ingrijorare pentru sanatate nu.
Pentru silueta, da.

| xyzttt a răspuns:

Da! Fa multă miscare si aleargă.
Daca mergi la sala trebuie sa practici programul pentru cardio si nu toate sălile au aparatele.

| Thesecretgirl2005 a răspuns:

La 1.54, 61 de kg e cam mult. Încearcă să slabești minim 5kg. (Eu am 1.65 și 54 kg.)