anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am 14 ani si adesea cand vad pe cineva in vin in minte ganduri ca l-as tortura, l-as omora etc. si nu vreau asta.(si nu, nu am fost maltatrat)
Eu de firea meu am fost un copil mai retras, timid, mai degraba petreceam pe calculator in loc sa ies pe afara deoarece nu prea aveam ce sa fac afara. La fotbal nu ma pricepeam(si daca intram in poarta, la cat de slabut eram, imi luam o minge de-aia tare in piept, nu mai imi trebuia nimic), nu prea aveam prieten pe nimeni, si deseori nimeni nu se juca cu mine. Asa ca mai degraba am petrecut pe calculator. La scoala invat foarte bine, 10 pe linie, am fost un copil foarte destept de cand m-am nascut, toata lumea ma lauda, mai ales rudele. Nu am avut nimic pana atunci, si sper ca nu m-a afectat PC-ul.
Insa recent am observat ca sufar de asa ceva. Am o problema psihica? O fi din cauza ca am fost mai retras si am stat mai mult pe calculator?
Nu am avut niciodata vreo ura pe nimeni, indiferent ce-ar fi facut, insa nu stiu de ce sa am astfel de ganduri.
Cine imi poate oferi niste sfaturi ca sa scap de aceasta? dau FUNDA. Multumesc anticipat. Astept raspunsuri si de la cei care au trecut prin asa ceva.

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Ai acumulat frustrari din nefericirea ta, frustrari pe care le reversi asupra altora care sunt fericiti sau diferiti de tine.
Nu-i normal, trebuie sa inveti sa gandesti pozitiv, sa iesi afara, sa-ti construiesti o viata normala, realista, nu una imaginara doar in fata computerului, ca aia te tampeste, te inraieste si te izoleaza de restul lumii.

| iPaladinus a răspuns (pentru Violleta2022):

Multumesc frumos! Sper ca ma va ajuta sfatul tau!

| anonim_4396 explică (pentru Violleta2022):

Aveti dreptate doamna, Gretta!

5 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Cum a zis si Gretta, pot fi frustrati acumulate pe care vrei sa le razbati fara sa-ti dai seama.
Sau, poate esti putin inspre latura sado-masochita. laughing

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Las' ca-ti trece, nu ai nimic. Se stie ca introvertitii sunt inteligenti si au multe avantaje pentru ca judeca mai bine lucrurile si nu iau viata in deradere.

| tpuuser999 a răspuns:

E totul in regula. Daca nu gasesti o cale sa te descarci de energia negativa, atunci este de fapt momentul cand incepi sa dai rateuri.

Si eu imi imaginam la fel cateodata, mai ales dupa ce luam nota mica la romana, dar acum (10 ani mai tarziu) profa e in siguranta si la fel toti strainii care imi ieseau in cale cand eram suparat.

In cele din urma am inceput sa ma calmez prin jocuri (Medal of Honor, Call of Duty, GTA, Man Hunt - primele, de atunci) iar acum reusesc si prin muzica. Nu sunt si nu am fost niciodata o persoana violenta.