| Anamaria89029 a întrebat:

Bună TPU! Am 15 ani și fe cam 1 an ma tot trezesc uda noaptea și dimineața, am zis prima data ca poate din greșeală și nu i-am zis mamei dar a tot continuat asta pana acum și mama a aflat, evident ca mi-a zis ca: "ce dracu ești bebeluș, zi naiba dacă da sa știu ca eu credeam ca am în casa un copil de 14 ani", i-am explicat ca nu e din cauza mea, ca o fac involuntar. Am fost la urolog, la psiholog și tot se întâmplă asta, ba chiar din contra, se întâmplă din ce în ce mai des, acum se întâmplă asta și în timpul zilei, pe perioada nopții port scutec dar nu știu dacă sa o fac și pe timpul zilei, voi ce ziceți? Dau funda

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
2 răspunsuri:
| Floridori a răspuns:

Enurezia este o conditie ce poate avea diverse cauze:
-hormonale;
-ale vezicii urinare;
-psihologice;
-neurologice;
-poate fi enurezie secundara, cauzata de alte afectiuni;
-etc.

Mama ta nu are o abordare corecta a situatiei. Discuta cu ea si explica-i frumos ca pentru a gasi o solutie/un tratament, este necesar sa se afle ce anume cauzeaza enurezia.Doar tratand cauza, vei putea ameliora acest efect neplacut.
Pentru asta, va trebui sa va inarmati cu rabdare si sa mergeti la diversi medici de specialitate.
Daca doresti sa raspunzi, cat de regulate/neregulate sunt ciclurile tale si ce lungime au?
La ce varsta au inceput aceste neplaceri pe care le ai si daca se intampla in fiecare noapte?

| Anamaria89029 explică (pentru Floridori):

Acum se întâmplă în fiecare noapte port scutece pentru a nu uda patul și ziua am început sa port sa nu ma fac de ras deși una dintre colegele mele mi-a văzut scutecul și a urlat în tota clasa dar efectiv nu simt când îmi vine sa fac efectiv curge și dacă sunt pe strada sau ceva și nu am scutec știu ca toți vor rade dar cel mai tare ma doare ca nu se prea poate rezolva aceasta problema și atunci când voi avea un iubit și vom trece la lucruri mai intime îmi va vedea scutecul