| Justarand0mguy a întrebat:

Buna TPU am 16 ani aproape 17 si am observat ca incep sa ma ingras si nu imi place corpul meu asa, vreau sa ma apuc de sala dar sunt foarte introvertit si imi pun mult intrebari, ma puteti ajuta cu niste raspunsuri. Exista sali care au antrenori care m ar putea ajuta la inceput sa inteleg cum functioneaza? Cum e atmosfera la sala, se uita persoane random la tine sau rad de faptul cum arati? Daca nu mai poti, ai putea sa iei cate pauze doresti? Am multe intrebari iar pe langa acestea cateva sfaturi m-ar ajuta foarte mult

Răspuns Câştigător
| gabrielaast a răspuns:

Buna! O sa incerc sa iti raspund pe rand la toate intrebarile tale. Toate salile dispun de antrenori, eu de exemplu merg la o sala unde in pretul abonamentului am parte si de sfaturi/antrenamente din partea antrenorului, insa am fost si la sali unde acesta trebuia platit separat. Si eu am plecat cu acelasi gand la prima mea sedinta la sala, daca ma vor critica ceilalti sau vor rade de felul in care arat, dar ce sa vezi, este invers. Nu am dat niciodata peste cineva care sa ma critice, ba din contra, ma ajutau cu sfaturi, pe mine cat si pe prietenii mei. Crede-ma in momentul in care te-ai apucat de antrenament nu o sa ai grija nimanui, la sala toti se duc pentru a-si atinge un obiectiv personal. Este evident faptul ca iti poti lua cate pauze vrei de la un exercitiu, ba chiar pauzele sunt foarte necesare, insa nu poti ocupa acelasi aparat mai mult de 20-30 de min in conditiile in care mai stau si altii la rand sa-si faca seriile pentru ca nu este etic. Acum depinde pentru ce vrei tu sa faci sala, pentru a-ti forma masa musculara, pentru a slabi, sau ambele? Eu m-am ingrasat pe parcursul anului trecut 10kg, si de la 62de kg, am ajung la 55 in doar o luna jumatate cu deficit caloric.

| Justarand0mguy explică (pentru gabrielaast):

Wow! In primul rand felicitari pentru progres, este unul chiar mare! In al doilea rand multumesc enorm de mult pentru raspuns, chiar m-am mai linistit si cred ca sunt pregatit sa incep sala. Sper sa fie exact cum zici tu, voi incerca sa gasesc o sala cu antrenor pentru inceput pana invat "cum se mananca", nu voi tine aparatele prea mult iar venind vorba de deficit caloric poate voi incerca si eu sau chiar o dieta!

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru gabrielaast):

"Nu am dat niciodata peste cineva care sa ma critice, ba din contra, ma ajutau cu sfaturi, pe mine cat si pe prietenii mei. "
Nu vreau sa-ti sparg bula, dar te-ai gandit ca au fost atat de amabili pentru ca esti fata?
Sigur, ne dorim sa fim o societate cu oameni bine crescuti care sunt amabili intotdeauna. Dar nu e intotdeauna asa.

| gabrielaast a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Hei! Sigur ca nu au fost amabili doar pentru ca sunt fata!winking Prietenii mei sunt baieti si i-au ajutat mai mult decat pe mine la sala la care am fost anterior(dar au si cerut ajutor, la fel ca mine, daca nu de la antrenori, de la cei mai experimentati din sala -fara rusine, oricine te ajuta daca ceri ajutorul). Probabil depinde de tipul de sala, la cea la care merg in prezent exista antrenori care se ocupa de fiecare in parte(fara costuri), barbatii de barbati, femeile de femei!?

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Apuca-te de un sprot, sau iesi la alergat dimineata si vei vedea cum slabesti.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

La 16 ani, daca te apuci de sala, iti concentrezi hormonii hGH in muschi, in loc sa fie directionati spre cresterea in inaltime (si lungime).
Poti face inot sau alt sport, nu sala.
Mers pe jos, nu mai mananci dupa ora 19 seara si vei slabi in mod natural.