| AlexAL275 a întrebat:

Am 16 ani și de aproape o lună sunt înscris la kickbox. Încă nu pot să execut corect directele sau croșeele și asta pur și simplu mă înnebunește. Domnu' cu care fac mereu îmi spune că nu e bine cum fac, că nu mișc șoldul, umărul și are dreptate. Când dau directele am tendința de a mă duce cu capul în față, domnu' îmi tot spune de umăr, că nu-l mișc sau ceva de genul, dar degeaba. Îmi și arată de mai multe ori, dar cum am mai spus, degeaba. Pur și simplu nu reține creierul ăsta prost. Cred că din cauză că mă culc între 02:00-03:00 și că nu-l prea pun la muncă. Acum când vreau să spun că nu-l pun la muncă mă refer că stau toată ziua pe telefon(filme,seriale,jocuri, platforme de socializare, etc ) și nu fac absolut nimic. De acea cred că-mi este greu să învăț ceva. Nu am mai învățat nimic de mult timp sau să citesc ceva, orice dintr-o carte.Așa m-am obișnuit și chiar nu știu ce să fac. Ajutor!

1 răspuns:
| EmanuelT a răspuns:

N-are legătură
Trebuie să exersezi și să exersezi. În loc să urmărești filme/seriale și să te joci, mai bine îți exersezi directele și croșeele. Îți iei și niste gantere de 1-1, 5kg să-ți faci și viteză, asta doar dacă vrei să te ții. La început să faci fără greutăți, încet și în oglindă, să vezi unde greșești să te poți corecta singur. Te mai poți și filma să vezi și cu alți ochi.
Sper că ai înțeles. Spor!
P.S: După ce lovești, învață-te să aduci mâna înapoi în gardă, fără s-o lași în jos și dreapta(dacă ești dreptaci), sau stânga(dacă ești stângaci) când o aduci în gardă, asigură-te că ai cotu pe ficat și pumnu aproape de bărbie(dar nu centimetric, să te lovească puțin în mănușă și tu să te lovești singur).