| AlexAL275 a întrebat:

Am 16 ani și nu prea citesc. Îmi doresc ca pe viitor să mă schimb, să citesc mai multe cărți, dar nu știu dacă este posibil. Ca majoritatea mă uit la filme și seriale. Aș vrea să citesc, dar în același timp există o dorință de respingere în mine care nu mă prea lasă în pace, nu știu dacă înțelegeți. Am cumpărat acum câteva luni cartea " Love & Gelato ", o carte de fete din care am citit 50 de pagini, cartea având peste 300 de pagini. Problema este că nici nu știu ce aș vrea să citesc, sunt foarte nehotărît. Nici nu știu dacă voi reține tot ce citesc. Ce sfaturi îmi puteți da?

Răspuns Câştigător
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Dar nu e capat de lume. Nici eu nu citeam la inceput, nu imi placea. Preferam sa ma uit la filme. Dupa am inteles cat de importante sunt cartile. Citeste ce iti place, incepe cu dezvoltarea personala pana la carti despre mister sau despre aceste lucruri. Cartile de la Paladin sunt un exemplu bun, imbuna genul fantastic cu actiunea si cam ce se mai gaseste prin filme. Si nu zice nimeni ca trebuie sa renunti la filme, poti sa te uiti oricand la filme, poti sa citesti oricand o carte. Faci ceea ce simti, nu trebuie sa fie o obligatie.
Multa bafta!

11 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Păi n ormal că nu-ți place să citești dacă încerci rahaturi de alea de 2 bani, nici mie nu mi-ar plăcea să citesc dacă mi-ai da așa ceva. trebuie să găsești o carte bine scrisă și pe un subiect care să fie pe placul tău

| AlexAL275 explică (pentru Adry05):

Ce îmi recomanzi pentru început?

| Adry05 a răspuns (pentru AlexAL275):

Depinde ce gen vrei

| Andreeush a răspuns:

Du-te la bibliotecă, cu siguranță vei găsi o carte care să îți atragă atenția.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pierzi timpul daca citesti maculatură comercială...
Nu te ajuta cu nimic mizeriile ratatelor gen Binder.

Citeste ceva de calitate, scriitori care chiar au ceva de spus si au depus efort.
Ti-i recomand pe Ilf si Petrov, e o lectura ușoară, faină si de calitate.

Dupa ce faci niste experienta, ia-i pe titanii literaturii: Victor Hugo, Balzac, Stendhal, Gustave Flaubert, Tolstoi, Dostoievski etc etc

Daca vrei sa-ti recomand mai multe, spune-mi.

| AlexAL275 explică (pentru anonim_4396):

Să încep cu,, Vițelul de aur "?

| anonim_4396 a răspuns (pentru AlexAL275):

Da, merge.

| Katie1356 a răspuns:

Gandeste-te ce fel de filme te atrag cel mai mult si cauta asta si in carti. Trebuie sa gasesti la inceput o carte usor de citit, cu multa actiune care sa te tina captivat.

| sunt0anonima a răspuns:

Mpai intai trebuie sa iti alegi cartea potrivită
Începi cu cărțile care iti plac si iti captează atentitongueuține pagini si scris cat mai mare
Apoi alege un titlu care ti se pare interesant, si nu trebuie sa citești din obligatie, citești cand ai chef si esti liniștit si singur in camera*părerea mea*
Poti începe cum a mai zis cineva, cu cărți de dezvoltare personală, sau cu orice crezi ca te atrage

| Atlantic007 a răspuns:

Cand citesti concentreaza-te asupra a ceea ce citesti, nu-ti lasa gandu sa zboare aiurea.

| Harys_Haris_1990 a răspuns:

Citeste despre dezvoltare personala.Pe viitor te va capta.