Chiar nu stiu ce sa ti zic... Eu cand chiar nu am chef sa mi invat, imi citesc in pauza, inainte de ora. Daca e o lectie la bio, istorie, franceza sau asa, imi citesc si seara, sa stiu in mare ce am facut la lectie.
Ajutorul il poti primii doar de la tine, daca renunti la telefon, filme si alte porcarii care-ti coupa timpul.
Inca nu-i tarziu sa realizezi ca pierzi timpul inutil cu electronicele te vor afecta pe viitor, in cariera si viata, daca nu inveti ACUM, cand este mare nevoie.
Evident că telefonul și internetul sunt de vină. Din cauza lor nu mai ești dornic să înveți. Dacă nu ai petrece atât de mult timp pe telefon și uitându-te la seriale nu ai avea sentimentul acesta cum că nu mai poți să înveți ca înainte.
Ar trebui să îți organizezi într-un fel programul pentru a avea timp să înveți dar și timp în care să te relaxezi.
Da, e problema creșterea ta, cum ai ajuns la adolescenta, asa gândesc toți, e o lupta cu tine, trebuie singur sa treci peste asta, sa te faci sa conștientizezi ca e important sa înveți, indiferent ca e o materie de care nu ai nevoie sau nu Iti place. Încearcă sa închizi netul când te pui sa înveți, va acea puțin efect, fa ti pe o foaie sau ce vrei tu, un program, un orar când vi acasă cum trebuie sa înveți și când, încearcă sa găsești un tel pe care sa îl urmezi sau un scop, adică dacă vrei de ex sa ajungi jandarm. Trebuie sa înveți pentru a avea note bune și sa ajungi la academia de politie. Înțelegi?
Probabil te gândești uneori ca dc trebuie sa înveți la materia aia non importanta, și de acolo dispare cheful, gândește te ca o mașină fără roti nu poate merge.
Fa un sport, va ajuta enorm, eu fac k1, și când vin de la școală, încărcat cu nervi, presiune, stres, când merg la club și lovesc sacul ma descarc, ma eliberez și sunt mult mai fericit și mai liniștit atunci.
Succes!
ale0409 întreabă: