| AlexAL275 a întrebat:

Am 16 ani și sunt foarte încăpățînat. În loc să citesc, să fac sport, să mănânc sănătos, să fiu cât mai atent, să vreau să știu cât mai multe, eu stau toată ziua pe telefon, filme, seriale, jocuri și alte prostii. Mă neliniștește toată treaba asta. Sunt în clasa a X-a și pe bune mai am foarte puțin până la bac, trece foarte repede timpul. Și ce fac? Nimic. Îmi pierd timpul cu alte tîmpenii. Mama zice că sunt prea aspru cu mine, dar așa îmi trebuie. Dacă ar fi totul pe corectitudine, aș avea numai note mici. Parcă cu fiecare an mă prostesc mai rău. Nu știu ce să fac. Mă bântuie gândul ăsta în fiecare zi, dar nu acționez. Poate din cauză că mi-e frică să ies din zona de confort. Nu vreau să rămân prost, vreau să fiu mai bun decât ceilalți. Sfaturi

4 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Autoevaluare corecta!
"Sfaturi - mi-e frică să ies din zona de confort " - incearcă să lucrezi la asta

| Cristpatr a răspuns:

Pai, ai raspunsul in ce ai spus mai sus. scapa de obiceiurile proaste, fa ceva constructiv. de exemplu scrie poezii, mergi la sala, fa un sport. si eu sunt in clasa a Xa si fac inot de performanta. nu invat eu cel mai bine dar ma descurc la scoala, mai ales ca sunt la un liceu de prestigiu. orice ai face o sa ai timp si de invatat, numai ca iti trebuie o rutina zilnica care sa te obisnuiasca sa inveti in fiecare saptamana pentru scoala. crede-ma nu-ti ocupa timpul un sport sau o activitate pe care o practici in mod regulat(care sa te ajute cu ceva)

| Andreeush a răspuns:

Cum să nu știi ce să faci?
Pune mâna și învață.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ești grozav, ești fantastic. Ai ce se cheamă conștiință de sine. îți dai seama ce se întâmplă cu tine.
De ce stai pe telefon etc? Pentru că este foarte important pentru tine. Dacă ar fi neplăcut, ai sta? Nu! Deci acele activități îți produc bună dispoziție. Ei, îți pui o hârtie în față pe care scrie. Invățați, învățați, învățați, semnat Vladimir Ilici Lenin.
Și înveți o oră pentru bac. Și mai cumperi carte bună sau o iei de la bibliotecă.
Dar cum ar fi să iei și cărțile de liceu de clasa a 11-a și să înveți singur și materia aceea, vorba ta, ca să devii mai bun ca alții! Think about it.
Pe urmă te plictisești și revii la tictoc sau cum le cheamă, că eu nu le am cu astea.
Apoi iei adidașii și treningul și faci o tură în jurul blocului alergând. Apoi suni o fată să o inviți la o înghețată. Și așa mai departe.