Nu trebuie sa gandesti asa. Stiu ca doare atunci când cineva te jigneste, dar gandeste-te totusi, la cate lucruri ai de pierdut. Ai 16 ani, peste 2 ani, pleci la facultate, si poate ca o sa ai o iubita, si o sa fi fericit.
In legatura cu jignirile, poti sa-ti schimbi look-ul, vestimentatia, poarta jakete de piele, poarta ochelari dintr-aia smecheri, stii tu, cei cu rama neagra, mari si mai patrati, fa-ti o freza de aia de Bad boy si gata.
In legatura cu nasul, nu cred ca este vreo problema, pentru ca iti poti face operatie. Hei, fiecare om este perfect prin felul lor de a fi. Daca cineva te jigneste, arata faptul ca nu-ti pasa, sau răspunde cu cate o replica sarcastica.
Nu trebuie sa-ti pui capăt zilelor. Esti un luptător. Esti unul dintre oamenii care au o poveste.
Este adevarat ca viata este de c***t daca nu te nasti norocos. Dar frate, de ce sa mori? De ce sa-i bagi pe altii in seama?
Nu ar fi mai bine sa muncesti si sa ajungi cineva, apoi poti sa-ti faci operatii estetice daca esti atat de ofensat de aspectul tau fizic. De ce vrei sa alegi calea mai usoara si mai prosteasca?
De ce sa renunti la singurul lucru care stii ca exista?(~viata~)
În general, astfel de manifestări de "nelinişte", de "dezorientare" sunt stări foarte vulnerabile, şi indiferent de originea lor, trebuie să vezi în ele şi ocazia unei alte "aşezări" a "lucrurilor" esenţiale din viaţă, a priorităţilor, a valorilor, modul în care te raportezi la ceilalţi, modul în care te raportezi la Dumnezeu, aşteptările pe care le ai de la tine...
Într-o astfel de situaţie de lipsire de sens sau de dificultati este esenţial să cauţi sprijin moral. Nu sta aşa. Nu trebuie să îngădui nici o şansă pentru vreun gând al sinuciderii, nici în fanteziile şi nici în glumele tale.
Trebuie să fugi de un astfel de „început" de gândire, ca de sinuciderea însăşi, pentru că fiecare „început" de gând este ca o „toartă" pentru stări de mai târziu.
Dacă cineva ajunge vreodată la un sentimentul de non-sens al existenţei, asta nu poate fi decât o falsă impresie, cauzată de neimpliniri trecatoare, de ispite malefice, sau poate de contexul în care păcatul poate "îmbacsi" modul de gandire, poate izola prin egoism şi orgoliu, sau te poate orbi astfel încat să nu poţi vedea nelimitatele surse de entuziasm oferite de semeni, interactiunile cu universul diversificat al vietii, al omenirii, din care n-am ajuns sa cunoastem decat 2-3 persoane...
Stările de depresie sunt inevitabile în viaţa oricărui om, dar ele se primesc cu maturitate, demnitate, curaj şi înţelepciune (fiecare astfel de stare vrea să ne avertizeze şi să ne repare lipsuri)!
Este vital să ceri şi sfatul unui duhovnic, al unui preot cu experienţă, de exemplu, dar într-un moment liniştit în care să aibă timp să-ţi asculte şi să-ţi înţeleagă bine dificultăţile afective.
Şi trebuie să te mulţumeşti cu paşii mici dar siguri şi definitivi, ai aflării răspunsurilor, la întrebări esenţiale ale vieţii...
Prietene ascultama, tu ai venit aici cu un motiv, totul are un scop bine definit,indiferent de ce zic oamenii intelegi? Tu prietene ai un scop aici pe pamant in Romania, Tu prietene vei face ceva uimitor, pentru ca nimeni nu e ca tine, nimeni nu poate vorbi ca tine, nimeni nu se uita ca tine, nimeni nu are inima si capul care tu il ai. Intelegti esti unic, ai incredere in tine.Iar tu vei triumfa, de azi iti dau o tema in calitate de motivator.Eu vreau ca tu sa te vezi pe tine insuti o persoana buna,educata,perseverenta,muncitoare, prietenoasa, puternica, inteligenta, spirituala.Ai inteles de acum cand te trezesti spuneti in minte eu sunt puternic si voi reusi, Eu sunt tot, eu voi ruesi.Sa dovedit stiintific ca puterea noastra de a gandi modifica viata chiar poate schimba perosne, Fiecare gand care tu il crezi, se duce in tot universul.Asa ca prietene schimbati viata prin felul tau de a gandi.Mananca fructe, fa sport, citeste cartii, fa ce iti place si iubesti in viata asta si nu vei regreta, nu asculta de restul, oamenii care te vor vedea o sa fie uimiti.Inca ceva comportate frumos cu toata lumea nu injura pe nimeni, nu judeca, pentru ca daca vrei respect ofera si vei primi.Intai trebuie sa dai inainte de a primi.Tu prietene Andrei sau cum te cheama, esti unic, tu poti face ceva ce alti nu au facuto.Steve Jobs a facut asta, Tot ceea ce numesti tu viata a fost facuta de oamenii la fel de inteligenti ca si tine, nu au avut nici o putere, efectiv au stiut si au muncit, nu sau opriti, au crezut si au reusit pana la urma.Fi si tu ca iei, fi tu cel care va schimba lumea prin felul tau de a fi!
Nu asculta de mintea ta, nu fi slab, fi puternic si ascultati spiritul cel din tine, exista acolo, el e partea ta superioara, adica este o forma de energie mult mai inteleapta decat tine.Si poti fi ea daca stii cum sa folosesti energia ta.Totul e energie, asta e universul, si tu poti influenta universul ca esti parte din el.Intelegi asa ca tu prietene esti foarte important continua lupta, Viata inseamna provocarii. Daca era usor toti am fi trecut peste si ne-am fi sinucis toti.Nu asa rezolvi problema.Schimbate si totul se va schimba, daca tu te vei schimba.
Sa nu incerci sa faci una ca asta. Daca asa e inseamna ca esti mai ghinionist.Repet doar ghinionist.Nici nu se pune problema de sinucidere.Viata are si parti frumoase chiar daca nu se vede.Incearcasa cunosti alti oameni ca exista asa ceva.De exemplu mie care imi pasa de cauza ta!
Buna. Tu, asa cum esti, sa stii ca Dumnezeu te pune la-ncercare. Eu sunt o fata de 17 ani, a carei mama a parasit-o. Eu stau cu tatal meu, ma inteleg bine cu el, insa am muuulte probleme, eu zic sa stai linistit si sa fii multumit ca ai 2 parinti. Mi-as fi dorit si eu o mama care sa-mi poarte de grija. Dar nu i-am reprosat lui Dumnezeu ' de ce m-a parasit mama ', nu. Pur si simplu am acceptat pentru ca El stie mai bine ce e bine pentru mine. In legatura cu sinuciderea ta, fa-ti cruce, du-te la Biserica. Sa sti tu ca diavolul o sa stea de capul tau pana o sa faci gestul asta. si eu am avut tentative, dar ducandu-ma la biserica am incetat. Fi multumit de suferintele date de Dumnezeu si gandeste-te ca El e bun, si te iubeste, dar uneori ne mai da si niste incercari. Asta ti-o spune o fata care se duce la biserica si care stie cat de cat ceva. Nu te mai gandi la asa ceva, roaga-te.O sa vezi ca totul va fi bine. Fi tare. te pup :* Si, ai toata viata-n nainte, lasa fetele, Dumnezeu stie ce are de facut cu tine. pup :*
Multumesc TPU pentru sprijinul vostru, o sa ma gandesc mai bine la ce mi-ati spus. acum dupa ce am citit aceste mesaje ma simt mai bine. multumesc.