Nu, nu ti-ai irosit si nici nu iti irosesti viata.
Viata ti-o irosesti facand lucruri care nu-ti plac. Doar pentru ca se spune ca in adolescenta "trebuie sa fi nebun, ca asa se face", nu inseamna ca trebuie sa faci si tu aceleasi lucruri.
Nici eu nu beau, nu fumez, nu ies prin cluburi, nu am 100 de prieteni dintre care sa ma salut cu 80, pe 50 sa stiu cum ii cheama si sa stau la discutii cu maxim 2.
Am un singur "prieten", cu care ma inteleg bine, si inca 2-3 cu care vorbesc din cand in cand.
Nu ies in oras toata ziua, nu-mi pierd vremea pe nu stiu unde, si nu stau toata ziua ca o lepra pe banii parintilor petrecand si scuipand seminte la coltul strazii pentru ca "asa-mi traiesc viata".
Nu, viata o traiesti facand ce-ti place tie. Daca un copil iubeste de exemplu matematica foarte mult, si el considera ca sa stea in casa si sa rezolve exercitii il face fericit, atunci el isi traieste viata, pentru ca face ceea ce-ti place.
Nu neg ca sunt lucruri pe care le poti incerca. Du-te afara cu prietenii si vezi cum e (nu recomand sa te duci in club, o gramada de oameni intr-un loc mic, bautura, muzica data tare, uneori fum de tigara si comportament nasol, nu peste tot, dar in general), du-te seara pe afara si vezi cum e.
Experimenteaza, vezi ce-ti place si fa aia, vezi ce nu-ti place si evita acel lucru.
Viata nu ti-o traiesti facand ce ti se spune sau rezumandu-te la a face ce cred altii ca e "misto". Viata se traieste urmand propriile reguli, facand ce-ti place tie, si vazandu-ti de treaba ta, atata timp cat tu stii ce vrei.
Eu zic ca ti-ai cam irosit adolescenta. Nu spune nimeni ca trebuie sa fumez si sa bei ca sa traiesti. Te poti distra si cu prietenii, e mai bine decat sa stai toata ziua acasa. Poti iesi prin oras la cinema, in parc, poate iti faci o prietena daca n-ai deja. Traieste si bucura-te de adolescenta ca sunt cei mai frumosi ani.
Hai sa ti-o spun direct. Fetelor le plac baieti rai. Deci fi si tu un baiat rau.