| Liquor a întrebat:

am 18 ani si sunt in clasa a12a, deja ne apropiem de vacanta se paste si de finalul "povestii"... Majoritatea colegilor mei deja nu mai dau pe la scoala pe motiv ca ar sta sa invete (in fata profesorilor, asta spun). Mereu am fost o eleva mai slabuta dar nu genul ala care nu depaseste pragul de 6, revenind, mama ma tot critica, ea considera ca are cel mai prost copil din tot orasul, considera ca eu chiulesc asa aiurea dar am tot incercat sa ii arat ca raman mereu ultima in clasa cand toti colegii mei pleaca sau nu vin...dar mai sunt zil cand chiar nu am chef de stat la scoala si motait pe banca. Am incercat sa ii zic sa vina la scoala, i-am dat nr dirigintei ca totusi sa vada ca nu sunt singura eleva care mai are zile fara chef de ore...azi dimineata a facut o criza ca nu m-am dus la liceu, asta dupa ce eu vorbisem cu toti colegii sa nu venim (a vazut si ea conversatia)... Ce ii pot face sa inteleaga ca sunt o eleva banala, ca sunt exact ca ceilaltim..la simulari ia aratat ca asa proasta cum ma considera ea, pot sa iau bac-ul...dar tot bate din picioare sa ma duc pana si cand nu se invata, doar ca sa fiu acolo prezenta...ce ii pot face?

11 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Cu note de 6 bacul il iei dupa cateva incercari repetate, ea zice sa mergi ca sa te vada profii ca ai interes sa treci apoi la corijenta te trec, dar stii ca acum parintii le da cate un obsechiu la profi sa-i treaca pe ochi buni apoi la bac raman varza.

| PedoBarbie a răspuns:

Bună!
Nu contează ce fac ceilalţi, tu du-te la şcoală. Indiferent ce clasă eşti, dacă ai examen sau altceva- la şcoală te duci mereu când e programul. Dacă ceilallţi se aruncă în cap te arunci şi tu?
Succes!

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna,

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!

| Seepty a răspuns:

Nu te lua dupa toti colegii tai, du-te la scoala chiar daca esti singura asa te vor lua in ochi buni si cand ai o problema te vor scoate din ea chiar daca nu inveti mai bine. Eu as zice sa o asculti pe mama ta pentru ca te invata bine.
FUNDA?

| HaHaGirl a răspuns:

Aoleu ce crizata, sa stii ca sa mergi prea des la scoala strica, nici eu nu ma duceam la scoala zillnic si am luat bacul cu 9, 58 si nu ma plang, daca te duci zilnic sa-ti toace creierii profesorii te saturi si n-o sa mai vrei sa mergi deloc, cand nu mergeam luam notitele de la altii care au fost si nici nu scriam decat esentialul, sunt unele lucruri care nu te ajuta in niciun fel si ai mei stiau ca nu mergeam la scoala, dar nu ma certau pentru ca vedeau rezultatele, nu am fost prima in clasa niciodata, dar nu am avut niciodata note sub 8 si daca nu te duci la scoala asta nu inseamna ca nu trebuie sa inveti, din contra inveti mai putin si se fixeaza mai bine pentru ca retii doar esentialul, absentele da-le naibii le motivezi tu cumva, dar crede-ma odata ai 18 ani si odata te distrezi ca la 18 nu pierde timpul zilnic stand cate 7-8 ore la scoala traieste cei 18 ani no sa-ti para rau!

| PedoBarbie a răspuns (pentru HaHaGirl):

Prost o înveţi pe fată. să înţelg că aşa faci tu. Te distrezi în loc să te duci la şcoală?

| HaHaGirl a răspuns (pentru PedoBarbie):

Scoala eu am terminat-o de vreo 2 ani si dupa cum am spus am luat bacul cu 9.58, niciodata n-am fost prima si nici nu-mi doream, niciodata nu invatam ceva ce consideram neimportant si crede-ma la istorie si geografie intra 12 a nu e asa putin de invatat, dar nu invatam decat esentialul, nimanui nu-i pasa din cate roci si de ce fel este alcatuit un munte, nu te intreaba asta nimeni la bac, da, asa am invatat eu si da ma distram si calatoream cand aveam 18 ani pentru ca acum am 20 si tot consider ca nu am trait cei 18 ani destul si nu am facut destule prostii.O viata ai, traieste-o!

| PedoBarbie a răspuns (pentru HaHaGirl):

Mă bucur că ai luat bacul, dar nu e bine că nu frecventai şcoala. Să ştii că timp de distrare e în afara orelor destul.

| HaHaGirl a răspuns (pentru PedoBarbie):

Cand? Noaptea? Daca ei au orele de la 8 spre exemplu pana la 2-3 ce faci de la 3? Eu oricum raman la parerea mea ca scoala prea multa si cu forta strica, oricum scoala din Romania e o zarva totala, au copii un comportament de zici ca au scapat de la zoo

| Liquor explică (pentru HaHaGirl):

Am 7 ore zilnic si inca 3 (sau cate au profii chef) ore de pregatire la mate, bio si romana. uneori plec dimineata la 7 de acasa si ajung acasa si la 7-8 seara...e exagerat de mult stiu ca mai am o luna dar in simulari nu am avut nicio nota sub 7, nici macar la mate..ma simt extenuata, epuizata..stresata.

| HaHaGirl a răspuns (pentru Liquor):

Te cred, dar ce poti sa faci sa te duci la minister si sa le dai la aia cu ceva in cap? O sa-ti zica "Nu sunt bani sa schimbm toata programa si toate manualele''