| pssssiiii a întrebat:

am 20 de ani simt nevoia intruna sa fumez, e bine sa ma apuc de ele sau nu? ce parere aveti pro sau contra? dc? precizez am incercat de cateva ori si mi-a placut. Ce sa fac sa ma apuc de ele sau nu?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Categoric NU!
Personal nu am fumat niciodata dar am vazut efectele pe care le are fumatul pe termen lung la tatal meu!
El a fumat in jur de 20 de ani (de opt s-a lasat-insa foarte greu si dupa multe incercari esuate si repetate)!
Mi-a povestit odata ca si el tot dintr-o ''incercare'' de asta a inceput sa fumeze iar apoi i-a fost greu sa renunte!
Pe mine ma enerva la culme mirosul de tigara care se baga in perdelele din sufragerie!-insa din pacate nu asta a fost cea mai grava consecinta a fumatului...acum dupa multi ani de fumat se resimpt ''efectele'...'

Probabil crezi ca daca incepi te lasi usor...din pacate nu e chiar asa simplu-chiar si cu VOINTA tot e greu!
De aceea te sfatuiesc sa lasi tigarile(nu da bani pe ''fum'' ca fumul trece repede...foloseste-i in ceva ce te poate face fericit!), AZI poti PREVENI ceva ce MAINE va trebui sa TRATEZI!
Incearca bomboane mentolate...pt a scapa de ''dependenta de inceput''... thinking

Succes!

3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai... eu zic sa nu te apuci de tigari. Din momentul in care te apuci de fumat, nu o sa reusesti sa le lasi. Decizia iti apartine. Tu hotarasti daca sa te apuci sau nu.

| Alina570 a răspuns:

Uite o lista de avantaje si dezavantaje. Sa incepem cu dezavantajele:

1. Iti vor produce multe boli printre care cele mai semnificative bolile de inima si cancer pulmonar.

2. Te vor costa enorm. Nu peste mult timp vei ajunge sa fumezi cate 2-3 pachete pe zi. Gandeste-te cat de mult vei cheltui.

3. In toata lumea este o tendinta de a nu fuma. Peste cativa ani probabil majoritatea cunostintelor tale nu vor fuma iar tu vei fi singura fumatoare. Vei puti si hainele iti vor fi imbacsite de miros. Nu se vor putea apropia de tine din cauza mirosului si a fumului.

4. Dintii si degetele ti se vor ingalbeni.

5. Iti va fi foarte greu, daca nu imposibil sa te abtii in situatii care vor necesita acest lucru, de exemplu atunci cand vei fi gravida.

6. Daca vreodata vei dori sa te lasi de fumat nu vei putea. Producatorii de tigari infiltreaza substante chimice in tutun care actioneaza asupra centrului placerii din creier, creand o foarte mare adictie, astfel facand imposibila orice tentativa de a intrerupe fumatul

Acum avantaje: nici unul.

Deci hotaraste daca vrei sa te apuci de fumat sau nu.

| BomBonicaThaa2000 a răspuns:

Eu zic sa nu te apuci. Am o cunostinta care din cauza fumatului a facut cancer la migdale (nu mai stiu exact) s-au umflat si nu mai avea loc aerul sa treaca si a murit. crying si in plus de asta o sa obosesti mai repede si o sa ii influentezi si pe ceilalti din jurul tau. Ai grija de tine! :*