| andra4870 a întrebat:

Buna TPU! Am ajuns sa scriu aici pentru ca, pur și simplu, nu știu ce sa mai fac. În fiecare dimineață, eu trebuie sa ma trezesc la ora 7, problema esta ca oricate alarme, oameni și orice altceva nu ma pot trezi. Nu ma culc foarte târziu, de fiecare daca am cate 8 ore de somn. Aveți vreun sfat?

Răspuns Câştigător
| Floridori a răspuns:

Acele 8 ore sunt relative. Daca inca esti la varsta adolescentei, ai putea avea nevoie de mai mult somn, aproximativ 10 ore deoarece corpul inca este in crestere. Daca esti deja la varsta adulta, acele 8 ore, din nou sunt doar relative.
De ce? Pentru ca somnul profund (faza REM) se repeta ciclic la aproximativ 90 minute de somn.In acea faza a somnului este mai greu sa fim treziti. Ar fi ideal sa incerci sa iti ajustezi somnul ori la 7 ore si jumatate, maxim 8 ore, ori la 9 ore, maxim 9 si jumatate, astfel incat sa eviti sa fii trezit exact in timpul somnului REM.
Poti incerca sa probezi cateva zile cu 9 ore, apoi cu 9 si jumatate (mai ales daca esti inca in perioada adolescentei) si cateva zile cu 7 ore si jumatate si apoi cateva cu 8 ore.Vezi care este diferenta apoi decide ce plan ti se potriveste mai bine.
Iti va lua ceva timp pana sa te obisnuiesti dar daca esti o persoana careia ii este atat de greu sa se trezeasca, intelegerea ciclurilor somnului si respectarea lor este fundamentala.
Eventual cauta articole despre ciclurile somnului si manifestarea fazei REM(rapid eyes movement) pentru a intelege mai bine.
Sper sa reusesti.Multa sanatate!

2 răspunsuri:
| Andreeush a răspuns:

La ce oră te pui seara la somn?