| Madamada12 a întrebat:

Am aproape 14 ani si vreau sa cresc in masa musculara.Am ceva muschi pe mine dar mi-as dori mai mult.Va rog sa raspundeti cu un antrenament bun pentru piept si biceps si eventual cu o alimentatie care ajuta la formarea acestor muschi! Multumesc Mult! Pentru cel mai bun raspuns funda!

Răspuns Câştigător
| Voidwithin a răspuns:

La 14 ani nu ai sa i rezultate ca unu de 16 17 18 ani pentru ca el are nivelu de testosteron mult mai mare decat al tau si asta e un factor f. important.
Sa nu uitam ca steroizi asta contin + altele.
http://www.healthline.com/......els-by-age
La biceps aparatele cred ca le sti de aia nici nu iti scriu mai departe si iti zica ca sunt trei greseli majore pe care multi le fac cand isi antreneaza bicepsu:
1.Greutati prea mari(si atunci triseaza repetarile)
2.Frecventa trebuie sa fie lenta sa simti ca iti pocnesti bratu metaforic vorbind, multi le fac in viteza sa arate cat de tari sunt cu toate ca au bratele scobituri.
3.Alimentatia este cea mai importanta multi o neglijeaza si de asta nici nu au rezultate.
Ca si exercitii cred ca flexii hammer sau alternative + bara Z.
Nu trebuie multe exercitii la biceps pentru ca il antrenezi si atunci cand faci spate si alte grupe, in schimb ti-am zis fale INCET si cu greutati MEDII eventual dupa ce faci 4-5 serii faci a 5 sau a 6 serie cu greutati usoare si faci mai multe dar imediat dupa, am mai auzit asta presupun ca ajuta la o pompare nitel mai buna.
Si nu uita de RABDARE e de asemenea esentiala cand vine vorba de pus masa musculara.
Si sper sa nu iei in considerare raspunsul lui sergiu ca daca pui masa musculara acuma, la 16 ani nu te faci ca balena nu conteaza ca faci sau nu sala conteaza ce mananci. Auzi, Doamne cica te ingrasi dupa ce te lasi de sala ce oameni... Poti sa te ingrasi si daca faci sala si daca nu faci si daca te lasi de sala.
Daca ai mai facut biceps la sala sti deja antrenamentele si aparatele(sigur le sti) si sa stii ca nu exista antrenament minune ci doar cum il executi, ce mananci, ce faci restul zilei astia sunt factorii care conteaza!
Noroc!

2 răspunsuri:
| szergiu17 a răspuns:

Buna! Eu iti spun sa mai astepti, poate ai prieteni mai solizi decat tine dar asta nu se datoreaza faptului ca ei fac antrenament sau asa mai departe. Se datoreaza genelor, adica si parintii lor sunt mai solizi.

Daca vrei sa pui masa pe tine ar trebui sa astepti pana pe la 18-19 ani cand esti complet dezvoltat.

Daca faci acum la 14 ani exercitii, faci maxim pana pe la 15-16 iar apoi te vei opri si te vei ingrasa si la 18 ani vei fi un grasut. happy. Si va trebui sa slabesti.

| Georgemy2 a răspuns:

Mai asteapta cativa ani, dupa, du-te la sala