| FORMULADTI a întrebat:

am asa o problema, am fata foarte unsuroasa mereu, din cauza asta imi aprare probabil si acneea, ce sa fac ca sa scap de asta, tin sa mentionez ca sunt baiat si ma spal destul de des pe fata de 3, 4 ori pe zi cu sapun lichid insa ajuta doar maximum pe 1 ora, pe urma iarasi am fata grasa, ce sa fac? HELLP sunt satul de acnee si de punctele negre! FUnda

Răspuns Câştigător
| Aymris a răspuns:

Cel mai bine e sa te duci la un dermatolog. el iti va da niste creme /alifii sau iti va spune ce e de facut in legatura cu asta. fundita?

2 răspunsuri:
| Vali87 a răspuns:

Referitor la spalatul de 3 4 ori pe zi, nu e bine pentru ca dc te speli de mai multe ori pe zi iti secreta si mai mult exces de sebum. Tin sa precizez ca am si eu prb asta de la 12 13 ani si acum am 24 de ani.

Ca si altii iti recomand sa te duci al dermatolog sa urmezi un tratament sub supraveghere medicala, adica sa fii chemat/a la control periodic de dermatolog. Dc folosesti creme din auzite e posibil sa nu ai rezultate. Eu de ex am incercat mai multe prd in urma cu mai mult timp si pana nu m-am dus la doctor nu mi s-a ameliorat acneea. In vara tot asa am folosit o crema retin a pentru pete pct negre 3 luni nu am avut nici un rezultat dupa care mi-am luat boreade 12 m-am dat cu el 2 luni si nici un rezultat. M-am dus la dermatolog si mi-a dat altceva. Deci du-te la dermatolog e cel mai bine. Si trebuie sa fii consecvent/a sa urmezi un tratament minim 4 5 6 luni. Stiu ca nu suna incurajator dar asta e adevarul. Eu am 24 de ani si am problema asta de la 12 13 ani si crede-ma ca sunt familiarizat cu prb asta. SI nu te mai lua dupa unu sau altu ca asa nu stii dc se potrivete tenului tau sau nu. Asculta-ma ca te invat de bine, du-te la dermatolog cu bilet de trimitere de la medicul de familie nu yrb sa platesti nimic.

Ia bilet de trimitere de la medicul de familie si te duci la dermatolog nu trbs a platesti, si o sa iti dea o crema ceva + ceva pastile (antibiotice sau vitamine) sau nu o sa iti dea pastile poate dc ai o acnee usoara.
Cu tratamentele naturale NU O SA SCAPI DE ACNEE, poate doar sa o ameliorezi UN PIC si doar pe termen scurt. Eu am 24 de ani si am prb asta de 12 13 ani si te rog sa ma crezi ca sunt foarte in tema cu subiectul.
Pentru exces de sebum
Mie mi-a fc bine keranyl crema Ducray - dupa mai bine de 1, 5 luni de utilizat mi s-a redus cat de cat luciul de pe obraji dar nu si de pe frunte si nas, aici desi am aproape 2, 5 luni de cand folosesc keracnyl nu mi s-a redus mai deloc sebumul. Te mai poti da dimineata cu o crema matfianta eu ma dau cu Effaclair M nu e extraordinar dar e cat de cat ok. Te poti da cu crema matifianta de doua ori pe zi o iei la scoala, liceu, serviciu si te dai cu ea dar sa te stergi mai intai cu niste servetele umede dar mai intai sa le storci ca sunt pline de apa si dc te dai cu ele asa o sa iti secrete si mai mult exces de sebum si nu e bine, sau te poti sterge cu asa zisele servetele matfiante stiu ca au la sensiblu de la boots 28 de lei scuuump si au 50 de buc sau cauta la avon sau sephora ca am auzit ca cica ar fi mai ieftine nu stiu. Asa si dc urmezi tratamentul asta keracnyl +crema matifianta( sunt mai multe de la Bioderma, La Roche, Uriage, Avene, SVR Laboratories) si te mai si stergi pe parcursul zilei cu un servetel o sa vezi ca dupa 1, 5 2 luni o sa ai o ameliorare si oricum trebuie sa continui sa urmezi un tratament de intretinere pentru ca altfel recidiveaza. Dc vrei sa te informezi despre cat mai multe prd intra pe web farm, farmablu, farmaciatei, farmaciastejara si cauti dupa nume prd sau firma si o sa gasesti dar cel mai bine te duci la un dermatolog.
Nu te mai spala cu sapun lichid ca nu face bine, tie iti trebuie niste geluri de purificare gen Keracnyl gel, Sebium de la Bioderma, Ivapur de la Ivatherm, Gel de purificare de la Avene sau La Roche. Si trebuie sa urmezi un trat de 3 4 5 6 luni minim + tratament de ingrijire de intretinere.
Vezi ca pentru a urma un tratament cap coada o sa te coste ceva.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna! Foloseste sapunurile naturale pe baza de uleiuri vegetale, plante medicinale, argile, sucuri naturale etc. Le gasesti pe www.efrumuseti.blogspot.com

P.S. Pentru fata unsuroas iti recomand sapunul "Castravete"