| Aaa13579 a întrebat:

Buna TPU
Am avut o experienta, mai bine spus o relatie de aproape o luna. Eram perfecti, semanam foarte bine, ne intelegeam extrem de bine
Era doar un an jumate diferenta intre noi
Si acum cateva zile, acel baiat, a decis sa ramanem doar prieteni din cauza ca s imatura si ca un copil (am 18 ani si intr adevar is asa), nu ii placea relatia tata fiica (cu toate ca el a spus ca ii placea la inceput.)
Si nu putea accepta asta
Desi nu inteleg, cu timpul ma puteam schimba mai ales daca aveam pe cineva matur alaturi, asa de grav era ca eram "moale"?
Vorbeam foarte mult, ne distram prin diferite activitati, eram pefecti si el a decis sa renunte ca mi vedea partea slaba uneori...

Ma simt frustrata mai mult ca
1. L am intrebat daca era ok cu mine si cu ideea noastra de relatie si a spus ca da, isi dorea si ii placea sa ma invete si sa ma indrume iar brusc si a schimbat gandirea, ca nu putea accepta
2. Ma simt vinovata, poate daca eram mai matura nu se ajungea la asta si aveam o relatie chiar buna, si ma simt traumtizata ca era perfect pentru mine si eram ca si cum vorbeam cu mine din oglinda
3. Pun presiune pe mine foarte mult si ma stresez desi nu prea am ce sa fac pe moment...ma stresez si prin faptul ca el nu m-a acceptat, era fericit cu mine si el o spunea, si a ales sa puna capat din asa motiv

Eu incerc sa ii respect decizia, dar nu m-am simtit asa bine niciodata cu cineva, niciodata n am primit asa de multa iubire si pace
Si o sa renunt la ideea de relatii pe o perioada mai indelungata de timp.

1 răspuns:
| Miruna333 a răspuns:

Vei înțelege aceste lucruri mult mai târziu. În primul rând, nu ai de ce să fii cu o persoană dacă tu dorești să o schimbi. Ori îți place de la început, ori nu.
1. Bărbații spun foarte multe lucruri, până nu-ți demonstrează acele lucrări, nu ai de ce să te încrezi în ei. Iar oamenii au tot dreptul să își schimbe părerea, deciziile. Cuvintele nu garantează nimic.
2. Te-ai atașat de el, iar acum încerci să te scoți tu vinovată pentru a nu îți spulbera imaginea lui perfectă care există doar în fantezia ta. Aceea este doar în imaginația ta. Oare ai fi putut schimba ceva? Dacă erai mai matură, mai înaltă, aveai părul altă culoare, posibil să fi fost totul diferit, în rău, sau în mai bine. Aceste gânduri nu au niciun sens, nu reflectă realitatea. Tu ești cum ești și nu ai ce schimba momentan. Ai 18 ani, pentru a fi matură, ai nevoie de multe experiențe, iar astea nu se învață, se trăiesc. Te maturizezi de la an la an, ești într-o continuă evoluție. Toate la timpul lor.
3. Este bine că realizezi că pui multă presiune pe tine și te stresezi degeaba. Iarăși, oamenii pot spune foarte multe lucruri, Asta nu înseamnă că este adevărat. Poate că s-a si simtit bine lângă tine, până într-un punct. Însă, toate aceste lucruri țin de el, nu de tine. Fiecare traim în realitatea noastră și vedem lucrurile diferit. Dacă el nu te-a acceptat, înseamnă un singur lucru, faptul că nu era persoana potrivită pentru tine și poți să ai conștiința împăcată, persoanele care sunt potrivite pentru tine și te vor în viața lor, vor sta alături de tine, nu vor găsi motive și nu vor încerca să te schimbe! Când simți sa schimbi ceva la persoana de lângă tine, ceva major, gândire sau alte lucruri, schimbă persoana cu alta.
Ai aici și răspunsul de ce te-ai simțit atât de bine lângă el și te-ai îndrăgostit de el, faptul că te trata foarte frumos, tu nemaifiind tratata astfel este și normal că te-ai agățat de el, însă vei realiza că vei fi tratată și mai frumos la viața ta de către o persoană cu adevărat specială care te dorește în viața acesteia. Nu te mai oferi niciodată persoanelor care vor să se schimbe.