asa o sa va dea...adica nu sunt sigur, pentru ca e pe 3 parti numai ca in mod normal partea de gramatica se rezolva in 20 min iar restul care consta in compuneri in cele 100 de minute ramase. Partea de gramatica e simpla, chestii de gen substantiv, o sa ai ceva din ce ai facut si intr-a VIII a dar de 0.6...pentru compuneri ar fi bine sa cauti ceva fraze si expresii cat mai ok pentru ati mari punctajul pentru ca se bazeaza in general pe expresivitate si creativitate, iar asta poti sa faci si singura.Nu fa prostie sa iei citate celebre ci doar cuvinte si expresii simple care sa atraga. E simplu. Fara stres
...si eu am dat anul trecut. Nu ai ce invATSA. am avut 9.4 la tromana fara sa ma uit macar pe vreun caiet inainte. In ceea ce priveste matematica sa zicem doar c-am luat peste 5.
Sigur nu da asa!
Si eu sunt a opta si stiu ca se bazeaza pe literatura. Structura e: 2 subiecte, unul cu text literar si unul nelitarar. La fiecare subiect doua parti, prima cu 5-6 intrebari, iar la a doua parte compunere. Doar la subiectul a II-lea ultimele doua intrebari vor fi gramatica, restul literatura pe baza textului la prima vedere+compunerile [ nu se stie ce fel de compuneri :-ss ]
Bafta si tie :*