| didi33 a întrebat:

TPU,am ceva mai mult de spus dar pentru cei care vor citi si ma vor ajuta, multumesc. Am 15 ani. N-am fost niciodata cea mai populara fata, am fost undeva la mijloc.Nici cea mai frumoasa, personal sunt foarte complexata de felul in care arat, am acnee, nasul mare, am hirsutism, parul foarte rar, solduri late. Nu port tocuri ca toate... cunoscutele mele care fac asta si se pozeaza la fiecare minut, prefer adidasii/sandale/balerini si nu fac multe poze ca ies urat fiindca nu ma machiez deloc.Niciodata nu m-am machiat fiindca nu stiu [poate un gloss, dar nimic mai mult].Nu sunt disperata pe fb cum fac alte fete, cer tot timpul like-uri si comentarii la poze. Nu merg deloc in cluburi fiindca nu imi place aglomeratia, mirosul de bautura, tigara. Am o cea mai buna prietena si alte prietene cu care ma inteleg bine, cu care ma distrez si care ma cred amuzanta [dar eu niciodata nu am crezut asta].N-am avut niciun iubit din cauza felului in care arat.Nu-l caut pe Fat-Frumos ca sa stiti.Niciodata nu m-am luat dupa aspectul fizic al unui baiat [intr-adevar. daca vezi un baiat frumosi iti doresti mai mult sa il cunosti, dar intotdeauna am preferatun baiat sincer, amabil, un gentleman ]. Niciodata nu am avut cate 200 de like-uri la o poza cum au alte fete[dar care bineinteles au mai multe poze in care sunt dezbracate decat imbracate]. Sunt chiar asa de anormala? Zi de zi ma conving ca e ceva neinregula cu mine ca daca nu ma transform intr-o fufa si daca nu fac pe proasta ca nu voi avea sanse.Mai un pic si incep liceul, colegi noi, profesori noi si este o scoala in care sunt "copii de bani gata" si mi-e frica sa nu cumva sa rada de mine, sau sa nu vorbeasca cu mine.Nu cunosc pe nimeni din clasa, iar altii [sunt vreo 10 din 56 de elevi care sunt din aceeasi clasa -au facut gimnaziu impreuna - si mi-e frica sa nu ma simt data la o parte.].I-am gasit pe facebook dar de cate ori vreau sa ma bag in seama cu ei, sa vorbesc, sunt timida pentru ca atunci cand inceoe scoala sa ma intrebe daca eu sunt acea fata de pe fb cu care au vorbit deoarece tatal meu poate aude [parinti nu ma lasa sa am facebook.le-am explicat ca nu pun multe poze [am doar 3 poze] si nu imi dau publice informatiile,dar nu inteleg,asa ca mi-am facut cont pe ascuns.]Am zile in care plang, nu am intrat totusi in depresie, dar si mama imi zice ca sunt prea inchisa in mine.Nu pot sa spun ca sunt "inchisa in mine", sunt doar timida cu persoanele necunoscute, dar cu prietenele mele rad foarte mult, ma simt frumoasa si indragita.Dar inca sper ca atunci cand voi mai creste mis e va schimba si mie soarta si voi fi fericita, cu un prieten frumos etc. Ce sa fac? Imi pare rau daca ma credeti increzuta sau altceva, nu sunt deloc, nu-s nici usa de biserica, dar deja parca nu mai inteleg. Daca nu esti mega-frumoasa/model si nu te duci in cluburi si daca nu fac poze pe tocuri si cu toate cele la vedere n-ai succes in viata. Multumesc, daca vreti sa ma insultati n-aveti decat si-asa am indurat destule. Fundita si tot respectul pentru cei care au citit tot si vor sa ma ajute.

13 răspunsuri:
| LoveForShania a răspuns:

Bună.
Succesul în viață nu e definit de machiaj, tocuri, picioarele subțiri sau altele.
Succesul în viață e definit de caracterul tău, în primul rând.
Poți să fi cât vrei tu de deșteaptă, sunt sute de fete/băieți cu capacități extraordinare, dar nu sunt băgați în seamă de nimeni, pentru că nimănui nu-i pasă.
Trebuie să fi puțin mai încrezătoare în tine, să nu lași defectele să-ți acopere calitățile.

Și să știi că comportamentul pe care îl ai acum, din perioada adolescenței, și anume să fi mult prea timidă și nu prea sociabilă, o să fie același și când o să intri la facultate și altele.

Așa că încearcă de acum să repari asta, să comunici mai mult cu persoanele din jurul tău, să fi mai prietenoasă chiar dacă simți că nu poți, încearcă.

Și din moment ce ești încrezătoare în tine, o să ai succes, îți garantez.Doar dacă știi ce vrei să faci în viață.

Nu trebuie să fi cea mai populară fată.
Asta ar însemna să fi foarte feminină, machiaje, tocuri, iubiți și altele, și văd că nu e genul tău.

Trebuie să accepți că fiecare e deosebit în felul lui.

Și defectele pe care presupui că le ai și că sunt inacceptabile, se pot repara pe parcurs.

Acneea, dacă faci un tratament, se va vindeca pe parcurs. Du-te la o farmacie și spune-i problema ta. O să-ți recomande ce ai nevoie.

Părul foarte rar, s-au inventat sute de șampoane pentru așa ceva.Care chiar dau rezultate, dar totul în timp.

De machiaj, nimeni nu s-a născut cu talentul makeup-ului.

Până să întru la liceu nici eu nu prea știam să mă machiez. Aplicam un fond de ten și niște rimel, și atâta tot.

Tot ce poți face e să te informezi mai mult, și eu am făcut același lucru.
Crezi că s-a născut cineva care știe să aplice tușul? Îți spun eu că nu.

Dar pe youtube sunt milioane și milioane de tutoriale cu machiaje, e mult prea ușor să intri pe youtube să scrii tutorial makeup și îți dau milioane.

Eu îți recomand să urmărești canalul acestei țipe, e chiar interesant și sigur te va ajuta.

http://www.youtube.com/user/IoanaQty/videos?sort=dd&flow=grid&view=0&page=2

Fi mult mai încrezătoare în tine! Dacă îți dorești, poți repara totul, bineînțeles în timp.

Nu poți să fi populară, nu poți să faci să dispară acneea și altele dacă tu nu faci nimic.
Nu ai ambiție!

Nu ai nimic de pierdut.
;)

Succes.

| Ea12345 a răspuns:

Draga mea, viata e prea frumoasa sa stam si sa ne plangem de mila.
Nu o sa te critic sau sa te judec, deoarece sunt sigura ca tu esti o fata nemaipomenita si ca intr-o buna zi iti vei gasi drumul potrivit in viata.
Vei vedea ca odata cu inceperea liceului, se vor schimba multe lucruri..In principiu, in liceu gasesti persoane ca si tine (caci daca esti un elev slab, vei intra la un liceu mai slab cotat, unde vor fi elevi ca tine sau invers), deci eu cred ca te vei simti mai in largul tau.
Stai linistita si nu te mai stresa atat..viata rezerva fiecaruia exact cat merita. Daca acum nu ai parte de fericire, e pentru ca va veni mai tarziu. Ma bucur ca esti o fata cuminte si la locul ei si iti garantez ca cele care merg de acum prin cluburi si se dau mari pe facebook pentru a atrage atentia baietilor odata cu inceperea liceului vor fi atrase de tot felul de tentatii, cum ar fi fumatul, drogurile sau sexul.
Acum ceva timp cand eram eu in clasa a noua ma simteam mai mereu neinteleasa atat de parinti, cat si de unii prieteni. Odata cu inceperea liceului am gasit oameni ca mine cu care am inceput sa ies. Nu eram prea norocoasa in dragoste(primul prieten l-am avut in clasa a 9-a), apoi a urmat o luunga perioada in care am fost si m-am simtit singura. Apoi l-am intalnit pe actualul meu prieten, cu care sunt impreuna de un an. Nu am crezut vreodata ca voi iubi asa si ca voi fi iubita la randul meu. dar uite ca se poate. Sunt fericita. Si merita fiecare minut de tristete si singuratate din trecut, caci acum cand sunt cu el, ma simt cea mai implinita fata din lume.

Poate la tine nu se va intampla acum, sau la anul, poate nici peste 5 sau 10 ani. soarta fiecaruia e diferita, e speciala, ca si tine. Intr-o buna zi, vei gasi barbatul care sa te faca sa te simti cea mai frumoasa femeie din lume, trebuie doar sa stii sa-l pastrezi.
Nu mai fi trista, nu esti deloc anormala, esti ca alte mii sau chiar milioane de copii la aceasta varsta.
Ignora pe toata lumea care iti spune,, esti prea retrasa, trebuie sa fii ca noi, trebuie sa te schimbi etc". Fii tu insati, asa cum te simti tu bine. Cauta-ti activitati care iti plac si te atrag. Cum ar fi filmele, serialele, muzica. Nu te gandi la nefericire ca la o soarta urata, ci ca la o cale spre implinire. Fiecare trece prin asta la un moment data.
Multa bafta iti doresc!

| Miiimi a răspuns:

Stii complexele astea poate sunt doar in mintea ta.Acum toate tipele poarta tocuri, merg prin cluburi dar pana cand? da, poate vor fi cu tipi frumosi dar le vor tine pana reusesc sa la bage-n pat si apoi? Incearca sa mai iesi din casa, sa socializezi pentru ca nu ai nimic de pierdut. Daca vrei sa vorbim mai multe iti timit id-ul printr-un mesaj.Ai grija de tine.:*

| Woodenpints91 a răspuns:

Exces de consolare şi autoconsolare...asta văd în întrebare şi răspunsuri.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
La capitolul ''complexe'' te înţeleg şi eu şi culmea.Sunt complexată tot de nas.Ideea e că, trebuie să te accepţi aşa cum eşti. Ştiuuuu cât de greu şi deprimant e să stai într-o anumită poziţie pentru a nu-ţi scoate nasul în evidenţă şi să eviţi ''inconştient''contacul cu alţi oameni.Am trecut prin asta şi din fericire,aproape m-am vindecat.
Uită-te în oglindă. Priveşte-ţi fruntea,apoi ochii,pe urmă buzele, obrajii, părul, iar la final, nasul.Acordă aceaşi atenţie obrajilor, ochilor, frunţii, la fel cum acorzi şi nasului.Vei realiza cât de frumoşi îţi sunt ochii, ce contur frumos ai la buze şi alte lucruri plăcute pe care nu le-ai observat din cauza complexului tău cu nasul. Pune-ţi calităţile în valoare.Nu ţine cont de ce spune lumea.E foarte rea şi nu merită să dai 2 bani pe vorbele rele.
Găseşte-ţi scopul în viaţă şi fă tot ce-ţi stă în putinţă pentru a-ţi vedea visul îndeplinit.
Eşti frumoasă. Nimeni nu e urât.Toţi avem acel ''ceva''care ne fac deosebiţi, doar trebuie să-l descoperim.
Lucrează la încrederea în tine.Capul sus'. Poţi.

O Duminică cât mai plăută, în coontinuare!

| Fantastic7 a răspuns:

De unde esti?

| kitty00 a răspuns:

Da id-ul tau sa iti spun mai multe, sunt fata, stiu prin ce treci.Am trecut si eu, acum sunt thumbs up.Te rog da id si intra.big grin

| ƛƝƊƦЄЄƛ a răspuns:

Mai bine un caracter frumos decât un corp perfect şi să nu ai pic de minte nu crezi?
Prieteni tăi te vor accepta aşa cum eşti. Dacă eşti amuzantă e şi mai bine!
Nu te lăsa marcată de complexe! Arată că nu eşti o piţi de 3 lei!

N'seara!

| Cristina_Stefan_1980 a răspuns:

Buna! Uite cam in aceiasi situatie eram si eu, eram o timida nu am prea vorbit cu nimeni. aveam o fata pe cae o credeam cea mai buna prietena a mea si s.a dovedit a nu fi ea aceea! Mi.am facut o prietena superba si un prieten de nota 200 cu ei ma inteleg super si nu conteaza ce zic altii, dar te simti prost cand te vad cu alti ochi, stiu cum e..Si cu legatura la scoala la care te vei duce, integreaza.te si poate putin fond de ten nu zic sa te machiezi exceziv un strat discret, toti sunt frumosi si speciali in felul lor, sper sa te integrezi cat mai bine acolo si sa iti faci multi prieteni sau macar amici nu este nimic in neregula cu tine nici eu nu inteleg ''fufele'' care.si pun poze cu bot de rata si tocuri de 20 de cm pe care abia daca merg! Fii tu si totul o sa fie bine, cred ca esti putin prea dura cand iti spui doar defectele si eu am acnee multa si o detest dar...Continua sa fii TU si totul o sa fie bine. Sper ca te.am ajutat

| AshleyB a răspuns:

E bine ca te-ai deschis de fata cu lumea. Am un lucru sa iti spun : fii tu insati. eu ma comport asa cum imi este firea. Nici eu nu sunt populara, asa frumoasa si nici nu am prieten. Dar ma simt foarte bine am prietenii mei adevarati pe care ma pot baza. Te rog nu incerca sa fii altcineva! Vei regreta.
Succes in noul an scolar si ai incredere in tine. Pup :*

| Erzengel a răspuns:

Parerea mea e ca suntem cu toti intr-un fel sau altul speriati de schimbare si de modul in care ne putem integra intr-un colectiv format din persoane necunoscute,deci ceea ce simti tu este normal,iti recomand sa te porti cat mai natural,sa fi tu insati si astfel va fi mai usor sa te faci placuta. As putea spune, cu mandrie chiar, ca nici eu nu fac parte din categoria adolescentelor care vand doar imagine si acest lucru mi-a adus multe avantaje pana acum deoarece acest fel de-a fi m-a ajutat sa cunosc persoane care apreciaza adevaratele valori. Asa ca sfatul meu este sa nu te schimbi in functie de ce zice lumea, sa iti descoperi si sa iti fructifici calitatile si abilitatile, sa ai incredere in tine, sa stii ce iti doresti sa faci in viata si sa nu te abati de la drum. Cred ca ai destul timp pentru toate. Muulta bafta!

| eumihaela9999 a răspuns:

Draga mea toate fetele sunt frumoase in felul lor.
Nu mi se pare o prostie faptul ca nu te considri frumoasa din contra. cele acre se considera asa..sunt foarte complexate de ele..si au banii..etc..lux intr-un cuvant. de..liceu..ce pot spune si mie mi.a fost frica dar a fost ok. si ai sa vezi ca daca te vei aranja putin o sa fie si mai bine..nu trebuie neaparat sa fii..fufa..ca sa te aranjezi. orice fata trebuie sa aiba grija de ea :*:* eu sper sa fii ok :*:*

| Laura4ka a răspuns:

Ei uite ca acum au ajuns timpurile ca tot ce-i frumos sa bata la ochi, asa ca incearca sa fii si tu mai stilata sau nu stiu ce, da ai dreptate ca nu e numai de cit sa umbli pe tocuri sau pe la cluburi, sa fii sigura ca destinul are si pentru tine ceva, multa rabdare.