Asculta, tie ce iti este important, sa te bage altii in seama ca ai note bune sau sa stii pentru tine ca esti desteapta? Starea in care te afli nu te ajuta la invatat, de aceea trebuie sa te cureti de toate emotiile (TOATE ) si sa fii indiferenta de tot in afara de scopurile tale. La ce vrei sa ajungi? Daca vrei sa fii prima trebuie sa ignori cu*rva aia si sa fii cu profesorii asa ca si cum ai invata doar pentru a obtine cunostinte si note fara sa te lingusesti. Stiu, ma enerveaza si pe mine lingusitorii. Si tine minte, gelozia, nervii, stresul si plansul n-o sa te ajute sa inveti mai bine. Si inca ceva, daca o sa-i dai un pumn, n-o sa patimesti decat tu asa ca ai grija. sa ai grija ce faci...
Pînă într- a V-a se dădea premiul I la trei sferturi din clasă.
Acum nu mai e doamna învățătoare. Cloșca aia care v-a crescut ca pe niște pui golași.
S-a schimbat calimera.
Dacă ești cea care te crezi că ești, încearcă să treci peste acest impediment, peste această criză de potențial și, puțin cîte puțin, poate vei ajunge la vechiul standard ( nivel).
Hai, curaj!
Și-apoi, de unde să știm noi că tu ești cea care ai dreptate și ție să îți acordăm sfaturi și ajutor?
Ce pot spune, mă asemăn cu tine, exceptând faptul că eu nu învăț așa mult. Din cauza colegilor prea incompetenți și a ratatelor de la clasele celelalte care se iau de mine doar pentru a arăta că ele sunt mari și tari, de fiecare dată când sunt jignită, îmi dau lacrimile. Și tot din această cauză, am început să mă tai cu lama... Revenind la întâmplările tale, încearcă să nu bagi de seamă ce spun profesorii sau ce note îți dau... Nota primită de la profesor reprezintă lucrurile neștiute despre tine.În legătură cu târfă, dă-o dracu, tot târfă va rămâne. Atunci când o să ajungă la liceu, n-o să știe mai nimic, pentru că nu a învățat materiile din clasele precedente, scăzând. La liceu proastei n-o să-i mai meargă lingușitura la profesori, scăzând considerabil. Odată ce devii târfă, nici că mai scapi de etichetă.