anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am nevoie de ajutorsad, dau funda. Deci,tata m-a pus intr-o dimineata sa-i sterg convorbirile cu o anumita tipa ( le-am citit si era vorba despre un carnaval sa mearga ei ca nu e scump, tipa aia e o curva), ok, am inteles si le-am sters facand un videoclip despre mesajele lor ca sa le am prin calculator. Am inghitit si am tacut din gura, nu l-am intrebat nimic, crezand ca o sa se cuminteasca dar inca nu sunt sigur.( acum o luna s-a intamplat), si acum, am venit mai devreme de la scoala si l-am gasit la calculator vorbea cu una si cand ma apropiam inchidea conversatia. Am intrat dupa telefon, si am citit, si era o conversatie cam ciudata, intre vecine, multe rahaturi, ca il primeste la ea oricand. Si cand am intrebat cine e, mi-a zis ca o fosta colega, dar aia invatase la alt liceu decat tata. Atunci, am facut poze la conversatii, si cand le-a sters pe cele de la facebook l-am intrebat care e treaba, si a inceput sa ma intrebe de unde am conversatii, sa le sterg, si m-am enervat, dar pana la urma le-am sters, crezand ca o sa faca un ditamai taraboiul.( credeam ca aveam dropbox pe telefon sa se slaveze, dar nu aveam ). Ma intreb oare ce sa fac, sa-i spun mamei sau sa nu-i spun mamei. Mi-e frica ca o sa se desparta si acum nu stam prea bine financiar si doar firma lui tata poate sa aduca bani in casa si putin slujba mamei +mai am o sora in Constanta care si ea trebuie intretinuta ( e la liceu) + nu se comporta urat cu mama sau altele, dar chiar nu stiu ce sa fac sad. Va rog, dau funda!

2 răspunsuri:
| gabrriela a răspuns:

Reactia tatalui tau a fost ciudata,adica nu inteleg de ce s-ar enerva daca mesajele ar fi de la o simpla colega,totusi ar trebui sa te gandesti ca poate mama ta deja stie, cred ca ar trebui sa vorbesti cu el sa il intrebi de respectiva persoana sa ii spui ca nu crezi ca asa se vorbeste cu o colega (daca chiar ai argumete, adica nu ai fost prea detaliat(a) in legatura cu ce au vorbit si nu pot spune cu exactitate daca ai de ce sa te ingrijorezi sau nu ), sa il intrebi de ce a fost necesar sa stergi conversatia respectiva iar in caz ca iti spune ca nu e treaba ta ii poti spune ca daca nu e atunci sa nu te mai implice si pe tine. Deci cred ca nu ar fi chiar bine sa ii spui mamei tale, adica poti sa ii bati apropouri mai discrete dar nu cred ca e treaba ta sa ii spui pentru ca nu e frumos sa te implici in treburile lor.

| ElleAhx a răspuns:

Nu stiu daca tatal tau trece doar printr-o "faza"cu femeia aia sau chiar e ceva serios. Cel mai bine ar fi sa vorbesti cu el si sa il aduci cu picioarele pe pamant. Fii sigur ca mama ta va afla la un moment dat de aventura lui si atunci lucrurile vor deveni urate rau de tot.
Pe de alta parte, daca te-a pus pe tine, fiul lui, sa stergi acele conversatii inseamna ca ori e putin cam...ei bine prost, ori te crede pe tine prost sa nu iti dai seama ori, cel mai probabil, stie ca familia lui depinde financiar de el si asta il face sa isi permita orice. Discuta cu el aspectul asta, fara frica, si intreaba-l daca chiar vrea sa isi distruga familia si nu o sa regrete asta.
Cat despre mama ta, pana nu ai dovezi concrete, mai bine nu i-ai spune nimic. Si asa are probabil destule griji pe cap si sper probabil ca tatal tau isi va reveni, deci nu va fi nevoie sa ii spui. Daca continua sa vorbeasca cu tipa aia, nu ii dai de ales decat sa ii spui mamei tale pentru ca nu poti trai intr-o minciuna prea mult timp.
Sper ca ai citit tot ce am scris si te-am ajutat big grin