| DarkShaodw1 a întrebat:

TPU!
Am nevoie de ajutor intr-o problema destul de delicata: prietenei mele i-au murit parintii! Nu stiu ce sa fac ca sa o consolez! Cum as putea sa o ajut? Stiu ca este o situatie delicata, iar ea, bineinteles, este foarte abatuta, chiar inca e in stare de soc...
Va rog, imi puteti da niste idei?

2 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Incearca sa fii alaturi de ea. spune-i ca poate conta pe tine in orice situatie (trebuie sa si simti ca vrei sa o ajuti) si incearca sa nu aduci vorba despre acest lucru in prezenta ei

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Hey! cunosc si eu pe cineva in aceasta situatie. incearca sa nu prea deschizi subiectul prea direct. ia-o usurel si spune-i ca se poate baza pe tine si ca vei fi acolo pentru ea oricand va avea nevoie. las-o sa se descarce si incearca sa ii spui, dar nu direct, mai pe ocolite, ca mai sunt copii in situatia ei si ca prietenii ei vor ramane aici mereu sa o ajute. nu-i spune ca stii prin ce simte pentru ca nu stii si poate iti va reprosa asta. nu incerca sa o faci sa rada pana nu reuseste sa treaca putin peste asta. incearca sa petreci mai mult timp cu ea si sa o faci incetul cu incetul sa isi gaseasca o ocupatie, ceva care ii place si care ar face in mod regulat cum ar fi un serial sau asa ceva, sa nu cada intr-o depresie. necesita foarte multa rabdare si blandete dar in timp isi va reveni ( nu complet )
PS: nu vorbi despre familie sau parinti, asta ii va aduce aminte ca ea nu are.