Hm...
Matematica - facultate de matematica. Insa mai mult decat un profesor nu prea poti sa te faci de acolo (ma rog... profesoara), iar cum nu vrei asta, aici e o problema.
Ai spus exemplu personal, deci am o scuza ca pot sa incep sa spun despre mine . Eu am fost la profil de stiinte ale naturii si mi-a placut matematica mai mult decat celelalte materii. La informatica tot asa... eram plat ca butonul asta pe care scrie "Raspunde" (si e plat), daca profu facea un punct pe tabla din greseala, ala il faceam si eu in caiet. Trecand peste, am facut facultatea de electronica si telecomunicatii, neavand nici o idee despre ce se face acolo. In primii ani am facut multa fizica si matematica, dar totul era strans legat de matematica, cumva totul graviteaza in jurul matematicii. Dupa am dat de programare, nu foarte multa si clar mi-am impus eu inconstient sa nu imi placa si sa nu ma descurc.
Dupa, prin anul 3, invatand despre microcontrolere si alte cele, programarea a venit de la sine si am ajuns la concluzia ca daca stii matematica, programarea este usoara. Ce este mai greu in asta, este reprezentat de tool-urile si de sintaxele folosite in programare, fiecare limbaj venind cu ceva nou. Insa se pot cauta pe net oricand, nu este sfarsit de lume.
Apoi am ajuns sa lucrez in... programare si de aici povestea poate sa continue.
Legat de tine, la Cluj exista o astfel de facultate, am colegi care sunt acolo. Nu zic sa faci tot asta, insa este una dintre cele mai bune alegeri daca vrei sa fie legata de matematica. De ce? Pentru ca dupa poti sa faci cam orice vrei, te ajuta sa iti deschizi mintea mai bine si aceste posturi sunt foarte cautate. Matematica a devenit un lucru care este la o apasare de buton distanta, nu se mai foloseste, o ecuatie o poti rezolva si pe internet intr-o secunda. Ceea ce conteaza este gandirea matematica, cu care poti sa faci orice, motiv pentru care mi-am axat atentia pe alte domenii mai nou, dezvoltarea personala si mai nou... fizica cuantica care imi pare ca ar fi raspunsul la orice, combinata cu studiul mintii umane. Dar asta asa, ca o mica observatie personala legata de tot ce poti sa realizezi dupa.
Repet, programarea nu este asa de rea, se poate invata, nici nu trebuie sa stii prea multe, doar sa ai gandirea necesara din spatele instructiunilor de programare.
Cum mi-a placut mie sa spun, mai important decat sa urmezi pasiunea ta, este sa urmezi o oportunitate si sa aduci pasiunea ta cu tine acolo.
Sper ca am fost de ajutor, cat de cat
Twister09 întreabă: