| RoxxuInna a întrebat:

Am nevoie de niste curiozitati despre mamiferele carnivore

Va rog eu mooooooooooooooooooooooooooooooolt:*:*:*
Dau Fundoiiiiiiiiii

5 răspunsuri:
| Corina a răspuns:

1.Lupul cu coama scoate 3 feluri de sunete: un latrat lung din adancul gatlejului la intervale de aproximativ 7 secunde si auzit in principal in timpul noptii, un schelalait inalt si un marait adanc in timpul intalnirilor antagoniste. Fructul preferat al lupului cu coama este un soi de rosie, cunoscut sub numele de Fruta Do Lobo (Fructul Lupului). Se crede ca acesta ar ajuta la atenuarea atacurilor din partea viermilor paraziti, uriasi, care le ataca rinichii.
2.Vidra marina este singurul animal carnivor care are 4 incisivi in maxilarul inferior. Acestea sant orientati spre inainte si sunt folositi pentru a sparge cochiliile prazilor mici si a le goli de continut. Vidra marina este extrem de neobisnuita in randul mustelidelor (familia nevastuicilor) prin faptul ca ii lipsesc glandele de miros aflate de obicei la baza cozii. Aceste sunt cele care dau altor vidre mirosul lor muscat caracteristic.

| RoxxuInna explică:

Mie imi trebuie de exemplu despre un anumit mamifer adica leopardul, leul, jaguarul...etc
Nu toate mamiferele carnivore ci doar cateva dintre ele

| Roメette a răspuns:

Carnivorele reprezintă un ordin de mamifere.

Caracteristicile esențiale ale ordinului, caracteristici care au dus la crearea acestuia și încadrarea sa cu specii sunt:

1. pielea cu păr; cel mult amfibii; dentiție heterodontă și difiodontă;
2.membrele anterioare și posterioare terminate cu gheare;
3.mamifere neadaptate la zbor (fără patagiu); înălțimea mandibulei în dreptul caninului mai mică decât înălțimea mandibulei măsurată în dreptul ultimului molar;
4. urechile mai scurte decât două lățimi. Incisivii superiori nu au formă de daltă, lipsește a doua pereche de incisivi de la fața lor linguală;
5.două sau mai multe perechi de incisivi superiori; diastema absentă;
6.caninii superiori mari și proeminenți, precedați de trei perechi de incisivi mici; capul rotund și botul scurt.
Acest ordin curpinde aproximativ 260 de mamifere. Dantura lor este mai bine dezvoltată ca la alte mamifere, în special caninii și carnasierele. Creierul anterior este bine dezvoltat. Ele se împart în mai multe familii, cele mai cunoscute fiind felidele, ursidele, mustelidele și canidele.

Funda?

| DeuTza22 a răspuns:

Buna. Cred ca Roxxulnna a cerut curiozitati, nu exemple... Oricum am gasit niste chestii destul de interesante...nu mi s-au parut deosebite, dar merge. Poftim:
http://lumea-animalelor.uv.ro/site/?site=category&cat=MAMIFERE&x=2
Sper ca am fost de ajutor! :)

| aLeXuTzZu_5850 a răspuns:

Tigrul tasmaniai, ghepardul, zibeta, fossa, Lupul, Leopardus Paradalis, ursul grizzly, Tigrul, Lupul cu coama, vidra marina.