| Emmm203 a întrebat:

Buna TPU.am nevoie de un sfat, o parere.azi ma uitam pe telefonul unei colege si din intamplare am observat ca la agenda ma trecuse cu numele de familie si atat, cand mie in fata imi zice pe prenume. mi se pare ciudat pentru ca i-a trecut cu prenumele si pe cei care se iau de ea si cu care nu se prea intelege. adica nu suntem certate. dar nu inteleg.ne purtam destul de bine una cu alta.cum sa fac aluzie la asta, fara sa par ingamfata sau ciudata, dar sa ii dau o replica asa cum ar merita, nu ceva de genul "stii, m-am uitat in agenda ta si."

3 răspunsuri:
| Ramonaaaa a răspuns:

Este cam ciudata treaba astalaughing.Nu am idee de ce ar fi putut sa faca asta. Oricum faptul ca te'a trecut cu numele de familie inseamna ca poate esti o persoana mai neimportanta pentru ea sau are mai multe fete cu acelasi nume in agenda si te'a trecut asa ca sa isi dea seama cine esti.
Ai putea sa spui ceva de genul asta:
Auzi, acum cateva zile ti'am trimis un mesaj in care te'am intrebat cand dam test la mate(de ex) si nu mi'ai raspuns.Eu am crezut ca nu l'ai primit.Asa ca m-am uitat la mesajele tale sa vad daca l'ai primit si am vazut ca m'ai trecut cu numele de familie si la alte mesaje mai vechi pe care ti le'am trimisthinking De ce?laughing"
P.S:Incearca sa pari amuzata nu indignatahappy.

| Isabelamaria21 a răspuns:

Pai poate te-a trecut asa pentru ca poate mai cunoaste o fata cu acelasi prenume ca al tau dar daca spui ca sunte-ti foarte bune prietene...

Ii spui asa:
Heii`, draga m-am uitat in agenda ta si la mine este doar numele trecut de ce nu mi-ai scris doar prenumele? sau prenumele meu este...(numele tau de familie) si nu stiam...

Asa am si eu o prietena de obicei cand invita mai multe fete la ea acasa pe mine nu prea ma baga in seama si la ziua ei vara trecuta ia invitat pe toti care au fost la ziua ei in afara de mine sa doarma la ea in seara aia doar eu ar fi trebuit sa plec si m-am simtit tare stanjenita si prost de atunci nu o mai bag in seama i-am spus asta chiar in fata.(si apropo suntem prietene de mici de la vreo 2 ani)

Pa, pa

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Nu mai fi rea!
Posibil să mai aibă și alte persoane cu același prenume, ce este rău în asta?
Chiar este recomandat să treci numele de familie, și atât.
Nu este motiv de ceartă, fii fată inteligentă și acceptă așa.
Pa, pa.