| cosmina92 a întrebat:

Am nevoie de2, 3 pareri ( sfatul care cred eu ca ma ajuta cel mai mult FUNDA) 1) Cum reusiti sa va mentineti calmul la lucru sau la scoala cand unele persoane va barfesc, injura etc. 2) Ce spuneti in momentul cand nu va puteti controla din cauza nervilor ( tot din cauza colegilor ), cand simtiti ca situatia va intrece? 3) Voi apelati la violenta ( adica sunteti de parere ca daca il prindeti dupa ore si il bateti / o bateti nu veti mai avea probleme?), ei bine eu sunt de parere ca daca ar fi sa bat pe cineva dupa ore din simplu fapt ca nu reusesc sa o mai "inghit" nu este o solutie tocmai buna, desi daca ar incerca sa ma loveasca ea/el pe mine as fi in stare sa il bat / sa o bat, dar doar in cazul in care incearca sa ma loveasca el/ea. Nu doresc sa aud raspunsuri in genul " Indiferenta este o cale de scces ). Am incercat sa tratez persoana respectiva cu indiferenta si nu a dat niciun rezultat, am apelat la diriginte(pentru a respecta legile ), am incercat sa o barfesc si eu la randul meu sa o injur din pacate 0, am incercat sa ii raspund cu anumite argumente logice ( dar mult prea greu de inteles pentru ea), am incercat sa o fac sa se contrazica de 1 singura asta imi place mult rad de propria ei prostie laughing (stiu nu este frumos...), am facut anumite glume ( practic am spus adevarul intr-un mod cat mai amuzant) pentru a rade si ceilalti elevi de ea si se simtea penibil( sau eu asa am crezut) NIMIC nu a functionat tin sa mentionez ca mai are o prietena care ii tine mereu haina" " si este destul de greu sa gasesc argumente pentru 2, dar daca nu am reusit sa gasesc o cale prin care sa o fac sa inceteze acest " razboi" ce sa fac sa imi pastrez calmul in preajma ei (desi am incercat si acest lucru il incerc iar, dar simt ca nu merita), sa vorbesc frumos cu ea nu pot 1 nu merita, 2 am si eu orgoliul meu tin sa mentionez ca sunt o fire foarte timida si pun totul la suflet, ma simt penibil cand aud cum ma barfeste pe la spate si altii rad desi ea este personajul negativ, uneori vreau sa o bat sa ma tina minte o viata intreaga, dar ma gandesc si la viitor.sad

Răspuns Câştigător
| radumarian_6781 a răspuns:

Buna Cosmina! eu sunt de parere ca deja ai gasit raspunsul, insa nu perseverezi destul in solutiile pe care le gasesti! si acum sa iti spun cateva lucruri pe care sa le bagi bine la cap:
1)calmul ti-l mentii atunci cand inveti sa ai situatia sub control si ai o mare incredere in tine! barfele sunt doar niste cuvinte spuse din invidie! cei care barfesc se vad pe ei insisi slabi si incearca sa te aduca la nivelul lor de ordinari! iar tu cu cat te ataci mai mult cu atat le dai mai multa apa la moara!
2)in situatiile de genul asta nu e bine si sanatos pentru psihicul tau sa te enervezi! tot ceea ce poti face tu este sa nu te arati deloc afectata de astfel de atacuri, sa fii maxim de ironica si sa gusti pur si simplu discutiile de genul asta! insa nu pierde prea mult timp in astfel de dispute!
3)violenta nu este intr-adevar o solutie! mai rau iti faci! singura posibilitate in care sa recurgi la par, e atunci cand esti lovita, iar aici se considera autoaparare din partea ta!
Inca niste lucruri...nu te cobori la nivelul ei de 2 lei! nu o barfi si nu o copia! asta daca nu te consideri la fel ca ea! si ceea ce spuneai in legatura ca radeai de ea si propria ei prostie...e perfect! si crede-ma ca nu e frumos! e pur si simplu minunat! dar ti-am spus nu pierde timp prea mult in astfel de dispute!
Greseala ta cea mai mare e ca pui la suflet astfel de lucruri cand tie ti se ofera o rara posibilitate de a gusta discutia si de a-ti demonstra inteligenta! da-i peste nas cand ai ocazia si arata-i ca esti superioara! si tine minte ca tu esti cea care le poate schimba parerea celorlati, prin atitudinile tale, prin felul in care vobesti! iar cine apleaca urechea la astfel de treburi...iac....penibil!:puke
Multa bafta si vezi-ti de viata si de ale tale, si lasa-le sa vorbeasca! oricum cu asta se vor ocupa toata viata!winking

4 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Totul tine de maturitate. cand esti adolescent vrei sa iei tot timpul in evidenta, sa te remarci, dar violenta nu e cea mai fericita cale de rezolvare a problemelor. Ai sa vezi cand ai sa cresti ca vei vedea cu alti ochi aceste prostii copilaresti

| UkD a răspuns:

Mhama ce roman; )). Pai daca te barfeste, nu e o solutie sa o barfesti si tu... sau nu are rost sa o tratezi cu indiferenta, daca pentru tine conteaza ce zice. Nu trebuie sa-ti pese deloc parerea lor, nu trebuie sa te intereseze existenta lor. Scapa de ei pur si simplu sau gandeste-te la altceva, pur si simplu incearca sa te gandesti si la persoanele din clasa in care poti avea incredere. Nu trebuie sa o bati, sau daca incearca sa dea in tine... nu trebuie sa-i raspunzi, doar sa te aperi. Nu trebuie de asemenea sa te intreci cu ei in vorbe sau putere fizica, ai un aer de superioritate doar prin faptul ca ei prin acest lucru cer atentie si tu poti scapa de ei cu usurinta. Sper ca te-am ajutat, si incearca sa scapi de timiditate. Si eu eram la fel, sunt persoane care inca ma barfesc si probabil o s-o faca toata viata, din punctu meu de vedere sa o faca, tot timpul incerc sa nu devin ca acele persoane pe care le urasc si injur in gandu meu de multe ori. Si sa pui la suflet, neah, prietenii tai nu vor renunta la tine pentru o barfa si daca le convine ce aud, atunci nu-ti sunt prieteni adevarati daca nu incearca sa-ti ia apararea. Multa bafta! Funda?>.

| GЯingo a răspuns:

Până acum sunt două(păreri) eu vin cu a 3-a. dă-i cu ranga blushing

| BRabbit a răspuns:

1)Ea vrea sa atraga atentia tuturor, dar dacaai ignora-o probabil ar inceta, iar daca nu incearca sa o faci sa afle cat mai putine despre tine, deci sa nu ii mai dai subiect de discutie...Din pacate acest tip deoameni inventeaza cand nu mai au subiect adevarat...
2)Ii aprob pentru ca oricum altceva nu am de facut decat sa ii bat sau sa ii injur la randul meu. Daca este proasta\prost incearca sa fii sarcastica pentru ca nu isi va da seama si se va face si mai rau de ras...
3)violenta nu este o solutie iar daca o vei bate te vei face si mai rau de ras pt.ca vazice ca nu ai altceva in cap si ***-uri din asteastraight face.