| Lydiaaa a întrebat:

Bună, TPU! Am niște nelămuriri, ca să spun așa.
Urmează să dau examenul de admitere la liceu și, cum eu sunt praf la mate și-mi place mult româna, m-am gândit să dau la filologie sau la științe sociale.
De ce toată lumea îmi spune să nu dau la filo, toți spun că e nașpa și că trebuie să tocești deși ei sunt tot clasa a8a.
Vreau să-mi spună cineva cu experiență cum este la ambele profile ca să știu cum să mă orientez.
Mulțumesc, dau FUNDĂ!

Răspuns Câştigător
| WhiteTiger15 a răspuns:

Sa stii ca nici mie nu imi placea absolut deloc matematica si invatam doar sa trec. In schimb la fel ca tine iubeam romana. Asa ca am zis sa nu ma duc pe filologie pentru ca nu voiam sa dau bacul la limba latina iar acum sunt pe stiinte sociale. Imi place foarte mult: invatam strictul necesar nimic mai mult, bine daca vrei tu pentru tine asta este altceva. In schimb acum dau bacul la istorie dar tot mi se pare mai usor decat latina. Acum totul depinde de tine tu stii ce vrei sa devii in viata. Baftaaa!winking

3 răspunsuri:
| PunkyBrunette a răspuns:

La filo se face matematica doar in clasa a 9a si a10a. Si NU SE DA BACUL LA LATINA!
Si la filologie nu e naspa laughing.

| Ambrienda a răspuns:

Eu te-as sfatui sa dai la stiinte sociale, este mult mai usor si nu faci foarte multa matematica happy Doar cateva ore pe saptamana.Dar trebuie sa stapanesti bine istoria sau geografia, romana si limbile straine.Succes la examen!

| KimNaNa17 a răspuns:

Buna! eu sunt la chimie biologie (mai nou stiinte ale naturii) dar cred ca te pot ajuta big grin
la filologie accentul cade pe romana, limbi straine si filologie...dar si geografie si istorie. apoi mai apar in decursul anilor obiecte ca: logica, psihologia, economia si sociologia care tot tin de partea logica.
la stiinte sociale e cam ca la filo...tot cu multa istorie doar ca din cate stiu faci mate pana in cl a 11-a iar la filo pana intra 10-a. profilele se aseamana mult. toceala e mai mult la profile reale unde trebuie sa tocesti la toate materiile pentru ca toti profii au pretentii de la tine.
tu trebuie sa te gandesti unde vrei sa dai la facultate si ce vrei sa devii ca anii de la liceu sa nu tii irosesti la profilul gresit.