anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am niste probleme in familie, daca ma puteti ajuta as fi recunoscator.
Deci bunica din partea mamei il uraste pe taicamiu. Adevarul este ca el este inregistrat la spitalul de nebuni, deoarece are niste probleme psihice - face niste crize uneori si se comporta ciudat.
Partea nasoala este ca il uraste atat de mult incat nici nu vrea sa il vada, nici nu vorbeste cu el... Spune ca este un tampit etc. Eu stau cu bunica din partea mamei, deci tata nu are cum sa vina aici si sa se simta normal din motivele de mai sus.
Ma simt extrem de prost, deoarece este tatal meu si il iubesc. As dori niste vorbe bune, sau ceva cu care as putea sa imi reunesc familia. Multumesc mult.

3 răspunsuri:
| FanulMeu a răspuns:

Buna happy
Trec printr-o situatie aproape asemanatoare parintii mei sunt divortati si familia mamei il uraste pe tata deci nu am avut cine stie ce contact cu el.
Sfatul meu este sa vorbesti cu tatal tau si sa ii explici situatia si sa il rogi sa iesiti impreuna odata sau de doua ori pe saptamana in parc la un suc o activitate care sa va faca placere si sa va cunoasteti mai bine happy.
Nu incerca sa schimbi parerea bunici despre tatal tau, daca spui ca are episoade de criza ar fi bine sa nu ii spui asta, dar nici nu o minti daca te intreaba unde ai fost spune-i ca ai fost cu tatal tau si incearca sa ii explici ca ai nevoie si de atentia lui pentru a creste si a te dezvolta corect.
Timpul petrecut cu tatal tau oricat de putin trebuie sa il apreciezi happy

| WaterDrop a răspuns:

Mergi si viziteaza`l tu. Vorbeste cu el sa te astepte in fata casei si sa mai mergeti din cand in la o inghetata ceva.Nu trebuie sa stea el neaparat in aceiasi camera cu bunica ta.

| RobertLeonte a răspuns:

E foarte admirabil ca te preocupa astfel de probleme. Nu ti-as sugera sa-ti pierzi timpul incercat sa ii explici bunicii tale sau oricarui alt membru al familiei de ce merita si tatal tau atentie si iubire neconditionata. Cel mai bine este sa iei tu initiativa si sa stai cu el, eventual mai poti gasi un membru de familie sau altcineva dispus sa te ajute sa ajungi la el. Totusi cred ca daca poti gasi pe cineva in familie care e deschis la minte, sigur te vor ajuta. Oricum, e si o lectie aici de invatat, aceea ca daca vrem o schimbare, trebuie sa inceapa de la noi. Orice initiativa conteaza.