| Lsvd222 a întrebat:

Bună TPU! Am o curiozitate foarte mare. Cum ne văd oamenii pe noi? Cum ne vedem noi în oglindă, s-au inversat. Știu ca nimeni nu are de unde să știe cum ne văd alți oameni pe noi, dar,, științific,, vorbind. V-aș ruga foarte mult să îmi spuneți.

7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Asa cum te vezi tu in oglinda, asa ne vad si oamenii din fata noastra sau din pozele noastre.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Fa-ti o poza (nu selfie) si uita-te la poza. Asa te vad ceilalti.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Nah... Si in oglinda si in poza, imaginea noastra este distorsionata fata de realitate. Singura imagine pe care ochiul uman o poate percepe 100% in mod direct ( fara camere, fara oglinzi, etc. ), este cea a celorlalti indivizi.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Dar ea intreaba "în oglindă, s-au inversat."

| StoicAnalysis a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Ea s-a referit, daca noi ne putem vedea ori ca in oglinda sau inversat, raportat la cum ne vede lumea in mod direct. Insa teoretic vorbind, lumea ne vede cam cum ne vedem noi inversat, adica prin intermediul camerei foto. Insa in realitate, perceptia este unai mai detaliata decat cea a camerei foto. Nu stiu daca ai bagat de seama, dar persoanele arata destul de diferit fata de cum arata in poza. Asta pentru ca o poza sau in filmare, vedem doar cadrul 2d. In realitate, vedem persoana full 3d.

| StoicAnalysis a răspuns:

Asa cum o vezi tu pe maicata asa te vad altii si pe tine. Nu exista in lumea asta sa te vezi pe tine, asa cum ii vezi pe altii. La propria ta persoana te poti uita doar prin intermediul oglinzii sau al camerelor de fotografiat/filmat. Stiintific vorbind, nu se poate realiza inca ce vrei tu sa afli.

| 1onurSimion a răspuns:

Petru mine este important cum mă consideră și vede Dumnezeu.

oamenii te pot vedea după cum vor ei și consideră ei că meriți atenția lor din interese lor.