| justGirl19 a întrebat:

Am o intrebare pentru toti cei care intra in clasa a 9-a si cei care au trecut prin asta.

Iti faci prieteni usor la liceu? Pe 14 incep prima zi de liceu si m teama ca nu o sa imi fac prieteni prea multi, sau sa nu imi fac o parere buna, adica eu sa fac o impresie buna celorlalti.
La voi cum a fost?

Răspuns Câştigător
| RainmakerX a răspuns:

Hey! ツ
★Eu sunt a 10-a.

★Pai...cum sa fie?
★Prima zi a fost una oarecum normala.
Nu cunosteam pe nimeni. Diriginta ne-a strigat pe toti de pe o lista si ne-am adunat langa ea. Am mers in clasa, am primit manualele si orarul pentru o saptamana si am mai vorbit cu ea ca sa ne cunoastem mai bine.
★*Aici, ce vorbiti depinde mult de diriginte.* La noi ne-a citit regulamentul si ne-am prezentat. Nu a fost mare lucru.
Am vorbit cu vreo 4 baieti *cu 1 am ramas prieten si cu 3 m-am certat cu timpul rolling on the floor*
★Nu pot sa zic ca am multi prieteni. Am in jur de 4-5 prieteni adevarati, restul sunt mai mult cunostinte sau chiar inamici.
★Oricum, a fost frumos. Am vorbit cu colegii chiar daca nu ii stiam. Unul dintre ei spunea ca ma cunostea, ca am jucat un joc online *si avea dreptate* Am vorbit mult cu el despre acel joc si cam atat pentru prima zi.
★Primele 2 saptamani au fost asa,de prezentare ca sa-ti cunosti colegii.
★Dupa aceasta am inceput cu materia si incetul cu incetul ne-am obisnuit unii cu ceilalti. Am devenit prieteni,inamici sau simple cunostinte *dupa caz*
★Acum, in ceea ce priveste prietenii.
★Stai fara grija! Daca o persoana ca mine a reusit sa-si faca atat de multi prieteni atunci oricine poate. O sa ai multi colegi... evident, nu o sa te intelegi cu toti dar nu ai cum sa-i urasti pe toti. O sa-ti gasesti tu niste prieteni pe acolo.
★Oricum, tine minte ca nu conteaza cati prieteni ai atunci cand dai de un necaz.
★Conteaza doar cati o sa mai ramana cu tine dupa ce o sa scapi de acea neplacere.
★Deci calitatea prietenilor primeaza, nu cantitatea. *s-a mai zis dar vreau sa subliniez asta*

★Cum sa faci impresie buna?
*In primul rand scuze daca gresesc dar o sa presupun ca esti fata *

★1. Fii sociabila! Saluta-ti colegii chiar daca nu ii cunosti dupa nume... Sa-i bagi in seama pe toti daca te intreaba ceva, sa nu pari o increzuta.

★2. Sa ai o tinuta decenta, frumoasa, multa lume isi face o impresie gresita daca nu ai haine potrivite.

★3. Nu te lua de colegi daca nu-i cunosti.
★Daca se cearta pe un anumit subiect atunci nu lua partea niciunuia chiar daca stii ca are dreptate.
★4. Zambeste, nimanui nu-i pasa de problemele tale. Nimanui nu-i plac persoanele triste, depresive.

★5. Fii tu insati. Nu ai nevoie de prieteni care te plac pentru ceea ce nu esti de fapt.

★Cel mai probabil si colegii au emotii, asa ca tine. Nu judeca pe nimeni la prima vedere. O sa ai destul timp *4 ani* in care o sa-i poti cunoaste bine.

Bafta! ✌

9 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si eu trec pe a IX-a big grin Am si eu emotii foarte mari. Sper sa ma imprietenesc repede (de fel sunt sociabila).In prima zi, normal ca trebuie sa te comporti exemplar, pentru ca oamenii isi dau repede seama ce fel de persoana esti doar prin atitudine.Iti urez succes si sper sa te imprietenesti repede.
Bafta big grin

| justGirl19 explică (pentru anonim_4396):

Multumesc tuturor!

| justGirl19 explică (pentru anonim_4396):

Mersi happy
Succes si tie!

| CristinaSNC a răspuns:

In prima zi o sa vezi ca nu e chiar asa rau. Si daca nu iti faci multi prieteni nu e o problema, calitatea conteaza nu cantitatea. Bafta!

| UzOm a răspuns:

Eu când am fost în a 9-a, după doar o lună mi-am făcut aproape tot liceul dușman. Deci da, poți să-ți faci ușor prieteni.

| Kandia15 a răspuns:

Eu trec a 9 a si nici nu imi fac griji de asta laughing Trebuie sa fii tu insuti/insati si sa zambesti

| AndreeaAndreutza48 a răspuns:

Nu știu acuma trec și eu la liceu dar cred ca te vei descurca

| Sophie26 a răspuns:

Iti spun de anul trecut ca eu in prima zi de liceu m-am dus cu o fosta-actuala colega. Aveam impresia ca se uitau toti intr-un anume fel la noi. In prima zi, cu siguranta nu-ti vei face (multi) prieteni, pentru ca e chestia aia de inceput cu "Bun venit in noul an scolar". Dar stai linistita! Cu siguranta, daca nu iti faci prieteni in prima zi de liceu, o sa ai o groaza de timp sa legi prietenii cu colegii tai. Apoi, la mine, a doua zi cand am venit, nimeni nu vorbea cu nimeni si era o liniste in clasa de ziceai ca esti la inmormantare. Dar acum am rezolvat noi. laughing) Pai, cam asa a fost la mine. Fundita?

| Girlbrunette a răspuns:

O sa vezi ca la început într-adevăr e un pic mai reu având in vedere ca nu cunoștință pe nimeni, asta in cazul in care nu cu oști pe nimeni. In cazul in care esti o persoana sociabilă si prietenoasa poate ai norocul sa îți gândești prieteni. Părerea mes este sa nu îți faci prea mulți prieteni pentru ca știi cum se spune " Prietenul tuturor e de fapt prietenul nimănui ". Ai grija de tine, bafta!