Sa stii ca nu e tarziu, inca mai ai timp a muncesti mult si sa poti face ceea ce vrei. Zici ca ai invatat in ultima vreme, mai ai o luna pana la tezele unice, deci poti sa-ti stabilesti un obiectiv de minim 9 la fiecare (daca inveti 14 ore pe zi, sa zicem, in aceasta luna, vei reusi). Daca doar te plangi si iti stabilesti obiective atat de jos (nota 5!), e inutil. Lupta, munceste si dovedeste ca poti.
Buna din nou. Eu am avut rabdare sa citesc,acum citeste si tu
Nu trebuie sa disperi,pot sa zic ca si eu am fost in aceeasi situatie,anturaj prost, totaal neinteresata de scoala, pana in clasa a 7a sem. 2, cand am aflat cat de importante erau cunostintele ce le puteam acumula in clasele 5-8, iar eu nu am stiut sa profit ca aveam niste profesori de nota 12 , care stiau sa explice totul pana in cel mai mic detaliu si care nu te lasau pana nu pricepeai.
Am luat note mici la testarile de sfarsit de cls a 8a ce-i drept, si gandindu-ma ca aveam media pe cls a 8a 9 si ceva, iar media de admitere a fost 7, 80, mi-a picat fata si m-am dus plangand acasa cand am vazut media. Dar am intrat la un liceu cat de cat,la stiintele naturii. unde se aprofundeaza pe materiile care-ti trebuiesc mai mult in viata (matematica,romana,chimie,fizica,logica,engleza,biologie).si am incercat sa-mi dau acum silinta,pe ultima suta de metrii,ca sa pot sa scot niste note mai bune,ca totusi,cand o sa privesc in urma sa nu`mi para rau.
Poti sa te duci la un liceu oarecare,sa inveti bine-bine acolo,iar apoi sa te transferi la un liceu mai bunicel,in conditiile in care sunt locuri suficiente. Nu trebuie sa iti faci atatea griji,posibilitati sunt destule. Eu prima data intrasem la mate-info,dar de fapt vroiam la stiintele naturii ('cand o sa fiu mare, vreau sa ma fac doctor'), iar in sem 2 m-am transferat la stiinte.
Deci gasesti tu o cale prin care sa ajungi la liceu la care vrei, doar trebuie sa te tii de carte si sa-ti placa ceea ce inveti : p
Bafta multa si noroc la liceu! :*
E bine ca iti recunosti vina, cam tarziu, dar nu este totul pierdut. Cum zice si mama ta: ca sa fii psiholog poti sa intri la orice liceu chiar si mai slabut atata timp cat iti doresti cu adevarat sa inveti si ai si vointa. Eu am incredere in tine si stiu ca poti chiar daca nu te cunosc imi dau seama din vorbele tale si totodata sper sa fie sincere. Iti dau un sfat: '' Niciodata sa nu spui niciodata'' si o sa vezi cu timpul. Acum pot sa-ti spun doar ca iti doresc din tot sufletul sa iei cea mai buna decizie si sa iti mearga numai bine!
Si oameni buni daca cititi, luati aminte si invatati din greselile altora inainte de a le regreta pe ale voastre!
Asta e acum ce sa i faci, inveti din greseli ce a trecut a trecut. Punete si fa ti chef de invatat, sa ai vointa si sa te gandesti ca te va ajuta. Du-te la cel mai bun liceu la care poti intra cu mediile astea si invata sa ai medii mari. Zi cate o rugaciune in fiecare seara un "doamne ajuta " si bine a fi succes!
Asa m simt si eu doar ca mie mi s-a intamplat invers...eu am invatat din 5- pana in a8-a si acum l examen parca m-am prostit (la mate) m-am chinuit 4 ani de zile s imi fac medie mare si in 2 ore mi sa-u dus toate sperantele si crde-ma ca miercuri trebuie sa completez fisa de admitere si eu nici acum nu stiu unde s merg mai departe la liceu eu vreau ori pe psihologie ca tine ori pe medicina sau farmaceutica in cluj si stiu ca e foarte mult de munca darimi place si mi-e frica pentru c nu multi au ajuns acolo si cre au ajuns ori au invatat si au muncit ori "pile"...asta e o sa ma mai gandesc succes sper sa faci alegere potrivita>
andreiultimate întreabă: