anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o mare problema a carei poveste este destul de lunga, deci o sa incep. Mai demult stabilisem cu cea mai buna prietena a mea sa mergem impreuna la sala, numai ca de abia astazi am stabilit exact cum si cand. Numai ca atunci cand vroiam noi sa mergem, eu aveam pregatire si a treabuit sa o sun pe mama ca s-o rog sa o amane. Cu greu a reusit, dar eu i-am spus de abia dupa ca vreau sa merg la sala si ne-am certat deoarece ea este nemultumita de faptul ca i-am spus ei, dupa ce i-am zis tatei si ca spune ca sala nu este un loc potrivit pentru mine, eu avand 15 ani. Mama a spus ca prietena cu care eu vrea sa merg la sala ma manipuleaza, ceea ce este destul de adevarat deoarece eu mereu merg mai devreme s-o iau de acasa, si saptamanal o imprumut cu bani, sau ma rog iau ceva pentru amandoua, dar ea nu pune niciodata bani, plus uneori ma cearta daca imi fac toate temele si mai demult am mai luat si un unu la scoala pentru ca i-am dat sa copieze. Ideea e ca acum mama este foarte suparata, pentru ca eu am tot incercat sa-i spun ca totul este ok, numai ca, din prostie, fara sa gandesc i-am zis si niste vorbe urate. Va rog frumos sa ma ajutati cu niste sfaturi, sa imi spuneti cum sa rezolv, atat cu mama, cat si cu prietena. Dau fundita, dar va rog raspundeti, chiar nu mai stiu ce sa fac, simt ca supar pe toata lumea.

4 răspunsuri:
| AlinaaAli a răspuns:

Buna,
Nu este vina ta ca ti prea mult la o prietena care poate nu merita acest lucru, poate ca e de vina sufletul tau care e prea mare tongue
Daca prietena ta te cearta ca iti faci temele, inseamna ca vrea sa te duca la rau si mama ta are perfecta dreptate cand spune ca te manipuleaza.
Sfatul meu, este sa incerci sa vezi in mama ta o prietena, pentru ca ea e singura care iti va da sfaturi bune intotdeauna, care nu t va trada niciodata si care iti va vrea numai binele indiferent de situatia in care te aflii.
Iar cu prietena ta, ar trebui sa ai o discutie in care sa ii spui ce iti place si ce nu, si daca nu intelege, asta este, mai sunt si alte fete, nu numai ea, pentru ca nu mi se pare normal sa te certe ca ti-ai facut temele sau sa mergi tu acasa dupa ea, etc, mi se pare ca mai mult profita de faptul ca tu ti la ea.
Acum, e alegerea ta, tu stii ce faci.

| ClaraB a răspuns:

Eu cred ca prietena ta are alte indeletniciri decat scoala, la 15 ani.
Nu te lasa influentata negativ de ea, ocupa-te mai mult de treburile si scopurile tale in loc sa incerci sa-i faci tot timpul pe plac (nu e normal sa-ti amani meditatia doar ca sa nu o superi pe ea; daca iti era prietena adevarata, intelegea situatia si mergeati in alta zi).
Mama ta iti vrea binele, cere-i scuze.
Propune-i prietenei tale sa faceti si ca tine, nu numai ca ea, si vezi ce reactie are.

| sabin89 a răspuns:

Chestia cu "s-a suparat ca i-am spus intai tatei" nu prea are sens; sau cel putin nu inteleg eu. In rest, cand ai de ales intre prietena si mama, eu zic sa o preferi pe mama. Ea este matura si are o privire mai de ansamblu asupra problemelor. Si nu uita, iti vrea binele.

| Djlsghtnquuw a răspuns:

Spune-i mamei tale ca iti pare rau pentru comportamentul tau si ca o sa te mai distantezi de prietena ta. Si fa asta, pentru ca nu e normal sa te foloseasca pentru bani, sau sa te duci mereu dupa ea, sa te certe ca iti faci temele, asta nu e prietena. Incearca sa iti faci alta prietena, ca cealalta nu merita deloc.