Buna!
Ai 17 ani, sigur poti stala cineva 1 an, sau cu chirie sa te angajezi apoi vei fi majora, iti vei gasi si tu un partener, veti lucra, va veti construi un camin impreuna.Eu isi urez mult succes!
Si daca nu ai alta alternativa, mutate cu mama ta acolo poate iti va fi bine!
Pa, pa
Mai stai un an in tara pana faci 18 ani. termina liceul in Romania, vorbeste cu mama ta si spune-i sa te lase sa iti termini liceul si intreab-o cine.i mai important pentru ea. fericirea ta sau a iubitului ei? Spune-i ca ai prieteni tai, scoala ..eu am plecat din Romania acum un an si pot sa spun ca mi-a fost foarte, foarte greu sa ma ambientez intr-o alta tara, iar cu scoala a fost oribil ..nu ma obisnuiam cu nimeni, nu aveam prieteni si plus trebuia sa dau si capacitatea dar m-am obisnuit cu greu si in cele din urma ''am reusit''!
Mama iti vrea binele, cu siguranta; banuiesc care sunt gandurile si proiectele sale.Insa,ca sa te sfatuim corect, ar trebui sa ne spui cu cine ai ramane in tara si ce planuri ai pentru aici.Ar fi o discutie intreaga.Dar daca problema chiar e stresanta petru tine si vrei sa afli parerile altora, da mai multe detalii.Numai bine.
Daca ai 17 ani,inseamna ca esti in clasa a XI-a; argumentul cel mai puternic,si pe care mama ar trebui sa-l inteleaga,este ca ai in fata examenul de bacalaureat,un examen destul de greu,si ca este absolut necesar sa te pregatesti serios pentru a-l sustine,iar pregatirea nu se face intr-o luna,, doua.E multa materie de acumulat, e nevoie de continuitate in studiu si o intrerupere in acest moment este foarte riscanta, mai ales ca nu stii limba germana si nici nu cunosti sistemul lor de invatamant. Daca mama ta te iubeste si vrea sa ai un viitor pe masura calitatilor tale, spune-i ca te vei duce la ea pentru studiile superioare.Desigur ca ea se gandeste ca Germania are institutii de invatamant foarte bune.Dar. pentru a avea reusita este absoluta nevoie sa pleci cu o diploma de bacalauret in buzunar, caci ea este, dupa cate stiu, recunoscuta in toata Europa, deci si in Germania.Succes!
Eu acum termin clasa a X-a. Dar daca merg in Germania pierd un an pana invat limba si o sa-mi fie mult mai greu. I-am explicat dar din pacate nu intelege c a o sa-mi fie foarte greu. Vrea sa ma fac medic si concubinul i-a zis ca se castiga foarte bine acolo si de aceea vrea sa ma ia. I-am explicat ca o sa merg acolo si o sa fac practica dar ca sa fac liceul si facultatea e foarte greu, dar NU INTELEGE. As vrea sa-i deschid ochii, deoarece nici cu concubinul nu se intelege atat de bine, de ceva timp parca e "vrajita", nu ma mai inteleg deloc cu ea.
Fetita draga,esti,intr-adevar,intr-o situatie delicata, si dupa cate vad, intelegi foarte bine chiar lucruri ce-i privesc pe adulti, esti deci, un om echilibrat si cu o judecata sanatoasa.E foarte adevarat ca medicii sunt foarte bine platiti in Germania; dar pana acolo e drum foarte lung de parcurs.Nu inteleg despre ce practica vorbesti,dar, cum nu cred ca mama doreste sa intrerupi scoala acum, ci te va lasa s-o termini, iar asta se va intampla pe la sfarsitul lui iunie, lasa lucrurile in voia lor si vezi-ti de invatatura.Multe se pot intampla pana atunci; stii cum se spune:"Nu aduce anul ce aduce ceasul". Numai bine iti doresc.