| IulianFlorentin a întrebat:

Am o mare problema.De cand am inceput clasa a 5 a am inceput sa devin foarte retras si sa fiu foarte timid.Acum sunt clasa a 9 a si sunt extrem de timid si de retras. Va rog frumos dati-mi niste sfaturi care ma vor putea ajuta sa scap de timiditatea asta insuportabila fiindca nu o mai suport. Va multumesc :*

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poate ar trebui sa gasesti cauza pentru care ai devenit asa si sa incerci sa te "vindeci" singur. Timiditatea este un rezultat al interactiunii noastre cu oamenii, deci poate ti s-a intamplat ceva rau in trecut si ar trebui sa te impaci cu acel eveniment.
Incearca sa fi dragut cu toata lumea si poate vei reusi sa legi niste conversatii care sa te ajute incet-incet sa scapi de timiditate.

| IulianFlorentin explică (pentru anonim_4396):

Nu mi s-a întâmplat nimic rău în trecut, doar ca începând cu clasa a 5 a majoritatea colegilor au început să fumeze, să bea, să chiulească de la ore și așa am devenit eu timid fiindcă nu mai eram băgat în seamă și de aia am ajuns să fiu așa. Și sunt și acum timid deoarece majoritatea colegilor fumează, beau și chiulesc la greu, acest fapt deranjundu-ma le mine mult sad

| FaraNume1245 a răspuns (pentru IulianFlorentin):

Deci, tu esti clasa a 9-a, n-ai baut o bere in viata ta si nu ai fugit de la o ora, niciodata. Felicitari, am descoperit de ce esti singur. Incearca si tu sa fugi cand fug toti colegii tai, sa mergi cu ei la o cafea, un suc, ceva dupa ore. Nu mori daca bei o bere si fumezi o tigara.

| CVane a răspuns (pentru FaraNume1245):

Exact,haideti sa ne apucam cu totii de fumat si de baut,ca nah,unde-i turma sunt si eu.

Eu te sfatuiesc sa fii mai deschis,poate asa esti tu mai introvertit,stiu cum e ca majoritatea sa fie ''rebeli'' sa bea sa fumeze iar tu sa fii pe langa,dorindu-ti sa faci parte din grup,si apreciez enorm faptul ca te tii tare sa nu fii asa,deoarece gandesti pentru viitor,nu te apuca de fumat fiindca o sa ai doar de pierdut,si nimic de castigat, cat despre baut, poti bea si tu o bere, doua cu ei, insa ai grija.

| FaraNume1245 a răspuns (pentru CVane):

Uite, de fumat nu fumez tigari din magazin, ca un joint merge mereu. De baut, beau, si nu pentru ca o face turma. O fac pentru ca imi place si ca vreau eu. Crezi ca nu am mers niciodata undeva cu persoane care nu beau o bere? Nu mor daca ei beau suc / cafea si eu altceva. Deci, nu fac asta pentru ca o face turma, ci pentru ca vreau.

| CVane a răspuns (pentru FaraNume1245):

Nu cred ca ai inteles la ce m-am referit, era vorba despre OP si grupul lui in care majoritate fumeaza/beau iar el nu face asta.

9 răspunsuri:
| Ravenborn a răspuns:

Ai încredere în tine :3

| IulianFlorentin explică:

Am chiulit odata cu clasa si de baut beau rar dar nu cu ca, ei beau ca spartii si fumeaza in draci, eu nu o sa fumez vreodata, o singura tigara si poti deveni obesadat peurma, plus ca am niste probleme de sanatate si asta imi mai trebuie, sa fumez

| FaraNume1245 a răspuns (pentru IulianFlorentin):

Tigarile nu iti distrug asa de rau organismul, pe cat se spune. Uite un exemplu: eu am avut astm, cand eram mic. Am fumat si eu, cateva luni bune. Nu mi s-a intamplat nimic, nu dependenta, nu probleme la plamani, nu nimic. Si am fumat in draci, nu asa. Am inceput cu vreo 5 tigari pe zi, gandeste-te dupa cateva luni la cate am ajuns.

| BibiV2001 a răspuns:

Daca esti in clasa a 9-a a trebuit ca la inceputul anului sa faci cunostinta cu multi copii, nu? Atunci ai fi putut sa iti faci un grup de prieteni. Dar daca ai sarit peste etapa aia laughing incearca acum sa vorbesti cu alti baieti cu care imparti aceleasi hobby-uri, pasiuni.