| MinnieGirlDary a întrebat:

Am o mica mare uriasa problema laughing sad De ceva timp incoace sunt mereu extrem de trista, nervoasa, nesociabila si plina de resentimente. Totul imi merge prost. Colegele ma urasc nu mai vorbesc cu mine absolut deloc...sad Nu am prietene fiind ca m-am mutat din locul in care stateam (m-am mutat de vreo 2 ani dar leg fff greu prieteni crying ). Am o depresie de vreo 2 ani despre care nici nu stiam. Cand sunt cu prietena mea cea mai buna (care e din alt oras) totul e bine si sunt foarte fericita. Dar am unele momente care de obicei dureaza foartee mult cand sunt foarte depresiva. Stiti ceva remedii pentru depresie? Cum sa fac sa le dovedesc colegelor ca nu le-am barfit si sa ma ierte? Am si o tlburare grava de comportament. Trec de la o stare la alta. Pur si simplu nu stiu cine sunt.ce vreau sau ce se intampla cu mine sad Va rog sa ma ajutati sad Funda! sad si scuzati categoria dar chiar vreau un raspuns sad

Răspuns Câştigător
| DakotaRoyse a răspuns:

Nu vreau să spun nimic, căci nu ştiu, poate chiar eşti mai melancolică de felul tău. Dar de la 15-16 ani încolo, până pe la 20, poate chiar şi mai târziu, adică în perioada adolescenţei, e absolut normal să te simţi singur, neînţeles, să nu ştii cine eşti. Încep să-ţi displacă toate, nu mai ştii la ce te pricepi sau ce te-ar bucura.
Sper că ştii că "depresia" e ceva mai mult decât o banală stare de tristeţe adâncă. În rest nu-ţi pot zice decât că ar fi foarte bine să cauţi ceva în care să te regăseşti (dar de preferat nu muzica, pentru că e atât de variată că o să ai frustrări că nu ştii care-ţi place mai mult laughing glumescbig grin). Ca de exemplu, desenează mult de tot, scrie poezii, fă fotografii, orice care ţi-ar ocupa timpul şi chiar te-ar face fericită happy
Colegelor nu trebuie să le dovedeşti nimic. Dacă ele te cred e bine, dacă nu, treaba lor. Sau ce, îţi sunt atât de bune prietene colegele tale încât au fost mereu acolo lângă tine să te asculte, să te sprijine? Cine sunt colegele tale că au nevoie de "explicaţii" până la urmă? Crede-mă, nu merită să investeşti nimic în colegele care nu au nimic în cap decât bârfa. Ele vor fi cele ce te vor bârfi primele pe tine când "o să te ierte". Nu-ţi bate capul cu ele, lasă-le să creadă ce vor. Învaţă la şcoală cât de bine poţi, încearcă să te înţelegi cu părinţii sau rudele mai apropiate şi oricând poţi să-ţi faci prieteni pe internet, care crede-mă, nu te vor bârfi pentru că nu te cunosc, şi n-ar avea cui.
Tulburarea aia gravă de comportament de care vorbeşti tu, nu e gravă (cel puţin nu la vârste din astea de şpe ani, şi nu cred că eşti bipolară laughing ) Stai liniştită că va trece şi aia cu timpul happy Trebuie doar să-ţi găseşti o ocupaţie care să te facă să te simţi mai bine happy

6 răspunsuri:
| Sunnyツ a răspuns:

Tu ai nevoie de parerea unui expert [ psiholog, care nu este pentru nebuni ] nu de parerea mea incompetenta.

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna,

Te ingrijoreaza ceva sau crezi ca esti in pericol?
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!

Răspuns utilizator avertizat
| BlackAngel112 a răspuns:

Ai nevoie de putina liniste si odihna punti gandurile in ordine...trec aproape prin aceeasi problema.Nu-ti fa griji cu colegele! Atata timp cat ai o prietena buna totul e bine happy

| andenda a răspuns:

Multa lume e in situatia asta, ai putea sa te concentrezi pe un baiat, poate iti faci un prieten si asta te ajuta.
daca nu, iesi in oras, fa in asa fel incat sa cunosti multi oameni noi...iti zic eu ca asta ajuta mult. inconjoarate de oameni si prieteni noi...totulva fi binehappy

| deeadeeutza11 a răspuns:

CREDEMA SI EU TREC PRIN ACEEASI STARE ca tine fetele de abia ma mai baga in seama se folosesc de mine si nu le mai suport. Incearca sa iti descarci furia intr-un jurnal sau ceva de genul asta.Sau incearca sa te integrezi intr-un grup mai popular si vor veni ca cateii dupa tine...respingele si spune-le ca asa au facut si ele crede-ma merge. Sper ca te-am ajutat