anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna TPU.
Am o mica problema. As vrea sa nu ma mai pierd atunci cand am un conflict cu cineva. happy De exemplu, atunci cand sunt pe internet si cineva imi zice ceva rau (daca ma jigneste sau vorbeste urat desi cu i-am zis nimic rau) incepe sa-mi bata inima si ma incalzesc toata.Mai tarziu imi vvin in minte niste replici pe care le spun, dar asta cand sunt pe internet..In schimb, in realitate daca cineva se ia de mine pur si simplu ma pierd si foarte greu imi vin in minte niste argumente pe care le-as putea spune. As vrea sa am mai multa incredere in mine si sa nu ma mai pierd atat de usor.Mi-e teama ca in viitor ma va afecta asta. Va rog, ajutati-ma. Orice sfat e binevenit!

4 răspunsuri:
| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Nu trebuie sa te lasi implicata in aceste dialoguri, cand esti jignita intrerupi dialogul sau monologul celuilalt

| Chamberlin a răspuns:

Buna,
Daca iti vorbeste urat incearca sa ii intorci replica impotriva acelei persoane...
exp:
X: Esti o proasta si o retardata!
Tu: Ms, acum mi-ai dovedit ce te-au invatat parinti tai sa spui!

X: Nenorocito!
Tu: Vai ma jignesti, dar frumos nu sti sa vorbesti?
X: Nu vorbesc frumos cu proastele!
Tu: De ce vorbesti urat de altii cand tu ai mustata! laughing
X: Da ma de unde sti!
Tu: Acum stiu! laughing

Sper ca te-am ajutat!
Bafta!

| JohnnyWylde a răspuns:

Incearca sa stai calma nu e mare chestie. Ce daca te jigneste cineva, cuvintele lor n-au nicio valoare. Ai incredere in tine esti o persoana mai buna decat orice dobitoc care spune ceva rau despre tine.

| FICAluiEINSTEIN a răspuns:

Nu fi tristă, acestea este problema multor fete, si chiar si baieti. Ideea este ca trebuie sa iti faci niste idei care sa ti le repeti zilnic. De exemplu : "Spun totul verde-n fata tuturor, căci nu o sa imi botez copii cu ei!"
"Dacă Angelina Jolie ar fi in locul meu l-ar intoarce si destoarce cum ar vrea!"
Si inca o chestiune, incearca sa iti imaginezi ca esti o actrita figuranta de la Hollywood si nu iti pasa de ce or sa iti spuna sau cum se vor simti ceilalţi.
Eu, de exemplu imi imaginez ca sunt Angelina Jolie, si ca joc in filmul vietii mele, asta ma face tare!
Nu iti fie frica sa spui prostii...Eu am prietene care spun multe prostii, desi sunt bune de gura, dar totusi nu se lasa, si nu dau inapoi, si nici nu au bai ceilalti ce cred.
Cand sunt intre mai multe persoane si ma simt oarecum inferioara, imi imaginez ca ceilalti sunt bolnavi psihic, beti, dezbracati, pe cale sa ii impuste cineva, si uite asa imi elimin fricile.
Sa nu dai niciodata inapoi, adica fii incapatanata, oamenii buni nu au ajuns atat de sus ca cei perversi, rai, lingusitori, etc.