anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna TPU Am o mica problema crying Sunt un baiat de 15 ani sunt in clasa a 9-a as vrea sa-mi spuneti o modalitate prin care as putea sa invat /retin mai usor crying Sincer cateodata invat jumate din lectie dupa care nu mai pot sa invat nimic adica ma obosesc foarte repedesad Ce credeti ca ar trebui sa fac? Am luat pana acum medicamente pentru retinere mai usoara ca de ex: lecitina. am simtit casi face putin efectul happy Deci cum as putea invata mai repede sa retin mai usor? help meeeesad

3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sall,si eu sunt in clasa a 9-a si cand am de invatat ceva uite cum procedez.
1.din lectia care o am de invatat imi propun pana unde sa invat cat cred ca pot eu sa invata atat cat sa nu obosesc.
2.invat pana unde mi-am propus sa spun cu ochi inchisi.
3. dupa ce ai invatat pana unde ti-ai propus dar sa stii foarte bine incepi si cealalta parte a lectiei sau la fel iti propui cat vrei, ai invatat si aici si dupa ca sa nu uiti ce ai invatat prima oara incepi sa o iei de la capat cu totu si le unesti. daca nu poti de loc inseamna ca tu chiar nu poti sa inveti, atat am avut de spus SUCCES.

| EU19 a răspuns:

Pai in primul rand trebuie sa te afli intr-un mediu linistit fara priveliste la calculator sau telefon.
In al doilea rand incearca sa inveti in reprize, adica nu tot odata.Da mai uiti o idee incearca sa o mai citesti si mai tarziu.Adica acorda toata ziua cu ghilimelele de rigoare.Gen:Inveti acum toata lectia, e atunci clar vei uita o parte din ea daca nu o mai citesti o data.
In al treilea rand, sunt sigur ca ai observat ca o parte din lectienai retinuto din clasa.Asta pentru ca ai scriso.Deci o metoda eficienta este sa conspectezi lectia pe o fosie de pe care sa inveti pe urma.Conspect=scoaterea ideilor principale in masura in care pot fi intelese.

Cam astea ar fi niste pasi.Bine inteles ca mai exista metode.Astea se poate sa nu te ajute pentru va fiecare are memoria lui.Unu retine mai repede altu mai greu.
Dar da esti atent in clasa, acasa u mai ai de facut decat sa citesti lectia de cateva ori sinaiame.
Spor la invatat!

| AntoGeo a răspuns:

Pai inainte sa incepi sa inveti mananca ceva dulce(ex:ciocolata) si dupa gaseste o cale mai amuzanta de a invata! Ori scrie lectia pe biletele mici lipeste prin camera si incepi sa citesti... Incerci sa spui lectia din minte si daca te mai incuri te uiti repede pe biletelul cate iti trebuie(asa invat eu si retin foarte usor asa)Succes!happy