anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

TPU!

Am o prietena care a luat niste note mici fata de nivelul ei la simulari. A fost foarte dezamagita, insa parintii ei nu au reactionat cu nimic. Si acum zice ca o sa se razbune si ca nu o sa mai vorbeasca cu ei sau sa manance, asta pentru ca au ignorat-o (desi nu cred) si ca nu au sustinut-o moral. Eu stiu ca de fapt ea este foarte buna la scoala si munceste mult pentru asta. Si nu ii place ca parintii nu stau suficient cu ea, chiar daca au o situatie financiara buna si ii dau tot ce vrea. Insa eu vreau sa o ajut. Nu stiu cum sa ii explic ca nu e bine daca devine anorexica sau alte prostii doar ca sa atraga atentia si ca merita multe lucuri, chiar daca acum nu s-a descurcat asa bine. Daca ii zic direct ma considera impotriva ei si crede ca nu o inteleg. Insa inteleg foarte bine si chiar trebuie sa o ajut sau macar sa ii ridic moralul si sa o fac sa uite intr-un fel.

Multumesc daca ati citit si vreti sa ma ajutati happy

Răspuns Câştigător
| crazymtf a răspuns:

Pare o solutie dusa la extrem, dar ai putea sa iti faci putin curaj si sa mergi la ea acasa si cand vorbesti cu parintii ei sa aduci subtil in discutie problema respectiva. Poate la inceput ai putea sa o spui in gluma ca sa para ca vrei doar sa destinzi atmosfera sau ca vrei sa te legi de scoala.Incet incet, aducand vorba des despre subiectul respectiv parintii ei ar trebui sa isi dea seama ce incerci sa zici. Este o metoda care necesita un timp lung de desfasurare dar cu rabdare si indemanare ar putea sa mearga!
Alta solutie mai simpla ar fi sa o inviti pe prietena ta la o cafenea linistita(intr-o zi in care este putin mai happy sau nu atat de suparata)si discuti cu ea apropiandu-te cu discutia de nefericita problema! Cu o atitudine calma, intelegatoare, fara sa vb peste ea sau sa ii spui lucruri care o deranjeaza ii explici solutia cea mai buna pentru a-si rezolva problema!
Sper ca ti-am fost de ajutor!