anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna tpu.am o prietena pe nume dana.ne cunoastem din cls 1 insa abia din clasa a 7a incolo am inceput sa vorbim mai mult, acum fiind in clasa a 10a.E adevarat,cand avea probleme eu eram cea pe care o cauta,insa cand nu avea nici o problema si era oarecum fericita gasea tot felul de ocazii de a ma insulta,spunandu-mi ca nu sunt buna de nimic,ca sunt fraiera,ca habar nu am pe ce lume traiesc(si pana la urma de ce sunt fraiera? pentru ca nu fumez? pentru ca nu imi plac cluburile?) dar cu toate astea de fiecare data o ascultam cand avea nevoie sa vorbeasca cu cineva, o ajutam in diferite situatii cu orice.Insa acum, am inceput sa ma gandesc mai bine daca imi este o prietena in adevaratul sens al cuvantului..si am ajuns la concluzia ca daca mi-ar fi fost, nu mi-ar vorbi de fiecare data cand are ocazia in halul asta.Acum,nu mai vorbim de cateva zile, pentru ca am incetat sa-i mai raspund la telefon, sa ne mai intalnim...pentru ca m-am saturat sa-si bata joc de mine.Nu prea stiu ce sa fac.

Răspuns Câştigător
| Rumi a răspuns:

Incearca sa nu mai vorbesti cu ea, vezi ce se intampla. Data viitoare cand te cauta sa iti spuna problemele inainte ca ea sa inceapa sa vorbeasca, spune-i ce simti si ca nu e bine ce face. Asta o va ajuta si pe ea sa se schimbe (probabil). Iar daca dupa toate astea situatia ramane aceeasi nu o mai ajuta si ignor-o, la fel si cuvintele ei. Pentru ca tu nu esti obligata sa suporti aceasta "prietenie" care este mai mult o bataie de joc, cum spune keryy. Prietena asta a ta e genul de om care foloseste oamenii ca tine, adica cei buni la inima. Pe viitor nu te mai lasa pacalita. Mult noroc!

| Dana3333 a răspuns (pentru Rumi):

Va multumesc pentru sfaturi! Cred ca aveti dreptate happy

4 răspunsuri:
| GregHouse a răspuns:

Fa-ti o prietena ca lumea si intrerupe orice contact cu fata aflata in cauza.
Sanatate!

| SakonSIUkon a răspuns:

Eu imi voi da silinta sa te ajut cum pot.In primul rand insultele, ori ca sunt venite de la prieteni ori ca sunt de la parinti, nu conteaza tu trebuie sa le ignori asa face o persoana inteligenta, inghite tot si vei fi o persoana minunata.Vad ca sunteti prietene de mult timp incearca sa nu porti ura pe ea incearca sa o ierti este doar o victima a otravurilor de astazi fumatu bautura,cluburi cu tot felul de interlopi, in concluzie iarta-i toate greselile si spune-i ca nu vrei sa mai ai de-aface cu ea pentru ca nu mai e prietena care a fost, incearca sa ii spui uite ce ai devenit, ai ajuns sa fumezi sa te auto distrugi unde sunt clipele frumoase pe care le-am strabatut impreuna in toti anii astia, spune-i ca o ierti si ca iti pare rau ca a devenit asa.

| kery17 a răspuns:

Ceea ce spui tu acolo nu se numeste prietenie ci bataie de joc tu trebuie sa iei o decizie eu zic sa o lasi sa zica ce vrea despre tine si sa rupi legatura cu eawinking pace!