| ParolaE a întrebat:

am o problema cu sora mea, ea are 15 ani(clasa a 9), eu am 13, de cand a mers la un majorat nu mai pot comunica cu ea ca si cum ar fi sora mea,tot timpul cand mergem la cumparaturi tot zice ca vrea tocuri(tot isi cumpara dar nu le poarta niciodata),isi ia rochi,cei mai mulati blugi,fuste mini,in fiecare saptamana tot ai cere mamei bani sa se duca sa-si faca manichiura,pedichiura,se penseaza,daca mama nu ai da bani sa mearga la salon incepe sa tipe,ne injura pe amandoua,in fiecare zii se machiaza(chiar si cand se duce pana la magazin),se da cu fond de ten,pudra,fard,rimel,ruj, acum o saptamana m-am dus si eu sa ma pensez si ea imediat tipa:ce vine si ea ca ea nu e de pensat si din astea, cand ea se penseaza de la 10 ani.Tot timpul o rog ceva si ea incepe sa ma injure sau sa nu-mi vorbeasca zile intregi,are niste fite,ea mai ia haine de la mine fara sa-mi zica dar cand o rog eu sa-mi dea o bluza sau ceva nu ma lasa,a ajuns sa ia fardurile si rujurile lu` mama,nu mai pot sa ma inteleg cu ea,eu o ajut pe mama la curatenie,la tot,dar ea sta, inchide camera sta la calculator si vorbeste ore intregi cu niste colege, tot timpul la 1-2 luni vrea alt telefon,saptamana de saptamana isi i-a haine,pantofi cu toc,ce vrea ea,nu mananca ce face mama zice ca e prea multa grasime,ca e nesanatos(asta zice despre orice),are niste fite de face asa cu noi doar acasa,in rest cand sunt si alte rude,tace, vorbeste frumos, o ajuta pe mama...Intr-o zi am luat-o la bataie(a inceput sa ma faca proasta, parasuta ca nu fac ce vreau) si i-am dat una in bot de a inceput sa planga.Cum sa fac sa nu ai fie asa de...fitoasa? Mama nu-i zice nimic findca a dat odata in ea(atunci i-am dat iarasi in bot si sa cumintit ziua aia).

Răspuns Câştigător
| MissxD a răspuns:

I s-au urcat fitele la caplaughing asta e... din cauza anturajului, adica a celor din jur. Probabil vrea sa arate si sa fie ca ele ca sa fie acceptate. Nu poti sa ii scoti fitele tu; asta depinde de ea. Daca si-ar gasi alti prieteni, mai normali, poate s-ar schimba. Vorbeste si cu mama ta, spune-i ca nu iti place atitudinea si ca nu ti se pare ca de la varsta ei trebuie sa isi ia lumea-n cap asa. Si apoi discutati ca in familie, spune-ti-i ca nu face bine daca se distanteaza, in special de tine. Voi ar trebui sa va intelegeti foarte bine... dar daca nu se poate sa stii ca in mintea ei nu se mai poate repara aceasta nebunie. Spune-i mamei de exemplu sa o pedepseasca (fara calculator, telefon) 1 saptamana 2; pana da dovada de fata de 15 ani; bafta

4 răspunsuri:
| Jigsaw a răspuns:

Dăi in cap.

| ParolaE explică (pentru Jigsaw):

Am incercat, si totul a fost in zadar fiindca i-a zis mamei sa ma pedepseasca, si o luna a facut pe discriminata sa-i i-a mama tot ca o doare capu`. tongue

| Alllllexandra a răspuns:

Mama ce sora ailaughing. trebuie sa o intelegi, e varsta la care adolescentii se comporta precum ea. ai noroc cu o sora asa deoarece stii ce sa nu faci cand ajungi si uh la varsta respectiva.altceva nu pot sa-ti zic, doar ca vei reusi sa o intelegi cand vei avea si uh in jur de 15 ani. succes:*

| vanessa13 a răspuns:

Observ ca esti foarte deranjata de comportamentul ei, insa nu cred ca tu esti in masura sa o schimbi sau sa ii dai sfaturi pentru ca ea nu le-ar accepta daca vin din partea ta.Si varsta surorii tale isi spune cuvantul, multi de varsta ei isi schimba atitudinea fata de familie, prieteni etc. deoarece este perioada cand apar foarte multe lucruri noi si daca nu stii cum sa le faci fata si nu esti ajutat de cineva care sa te faca sa le intelegi, recurgi la un astfel de comportament rebel. Sfatul meu este ca ar trebui ca parintii tai, in special mama, sa aiba o conversatie cu ea, ca de la femeie la femeie ca sigur nu ii va place daca o va trata ca pe un copil.Acum este perioada cand isi formeaza personalitatea si are tendinta sa copieze multe aspecte din comportamentul altor persoane, de aceea trebuie acordata mai multa atentie din partea parintilor happy