În primul rând găseşte-ţi pe cineva deschis la minte şi dispus să vorbească cu tine oricând ai nevoie şi foloseşte-te de persoana lui. Nu te mai gândi la lamă, probleme, depresie şi orice altceva negativ. Dacă vezi că simţi anxietate în preajma altora, înfrunt-o. Niciodată, absolut niciodată când te simţi ca o legumă să nu fii singură. Oricât de mult ar judeca unii oameni şi oricâtă indiferenţă primeşti din partea lor, nu pune la suflet şi nu te gândi că eşti inutilă.
Dacă nu poţi vorbi cu părinţii tăi despre asta, ok, dar nu te îndepărta şi de prieteni. Fă-te bine şi apoi discută cu ei despre problema ta, se vor asigura că nu o să se întâmple din nou.
Şi să nu-ţi fie frică să porţi tricouri doar pentru că ai tăieturi, simte-te bine în pielea ta.
Mai târziu o să râzi de deciziile tale şi o să înveţi să îţi accepţi problemele, actuale sau din trecut.
Şi încă ceva, nu lăsa stresul să te acapareze. De multe ori, la început de semestru sau în perioada tezelor sunt foarte stresată şi am momente în care plâng degeaba, îmi plâng de milă pentru că nu ştiu să îmi ţin în frâu emoţiile.
Ai grijă de tine!
Buna, Maria,
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Asteptam sa te ajutam!
Of,of... În primul și primul rând timp de câteva zile du-te într-un loc liniștit, nu prea departe de casă, un parc de exemplu, dar singură! Stai acolo un timp până simți că te-ai eliberat înșiră-ți gândurile în memorie. Și puneți întrebarea "eu chiar nu am nici o vină, nici una?".
După ce faci asta timp de o săptămână să zic, ia legătura cu cineva care știe și vrea să te asculte. Tot așa, îi spui tot ce simți, îi ceri sfaturi etc.
După câteva zile când mama ta e mai liniștită și la fel și tu. Mergi la ea și îi spui cu calm "Mamă putem vorbi 2 sec te rog foarte frumos?" 1. Nu gândi așa "aaa acum totul e bine și frumos nu mai are rost să vrbesc cu ea sau acuma e și ea mai liniștită nu o deranjez." NU! Te duci frumos dacă vezi că se enervează sau nu vrea o lași și încerci în altă zi.
Apoi o întrebi ce și cum...
Și nu te mai tăia pleacă cum ți-am zis într-un loc liniștit ORIUNDE!
Cred că te-am ajutat!
Nu i usor sa i zici cuiva "nu te mai taia si gata!" stiu si eu asta.dar pentru inceput..incearca sa gasesti ceea ce te face fericita... spre exemplu natura.fii deschisa cu natura..chiar daca nu ai voce canta, chiar daca nu ai talent deseneaza, incearca sa te introduci intr o lume pe care tu ai putea o considera perfecta..viseaza lucruri bune si fa chestii stupide care sa te faca sa razi.nu conteaza daca ceilalti te judeca, ei o fac oricum.incearca cumva sa te apropi de o fata (daca nu ai un cmbp) si gaseseste ti mai multe persoane care sa aiba lucruri comune cu ale tale.descopera persoane cu aceeasi problema ca a ta (gen eu) dar cu povesti diferite.fa ceea ce te face fericita, spune lucrurilor pe nume si mai ales incearca sa te distrezi din plin chiar daca te simti goala pe dinauntru.trezeste te in fiecare dimineaata si promite i in gand persoanei la care tii cel mai mult ca nu te vei mai taia vreodata.fa asta in fiecare zi si vei vedea ca ti va fi mai bine.