anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună TPU.
Am o problemă destul de mare...
Anul viitor(acum fiind a 7-a) voi da examenele de capacitate.Eu sunt foarte stresata si tot timpul mă gândesc la asta, ca nu il voi lua si ca voi face scoala profesioanala.Eu nu invat rau, la mate am note de 6, 7, 8 si la romana 8, 9, 10.
Intrebarea mea este cum as putea sa ma ambitionez si sa nu mai gandesc asa negativ si daca aveti si alte sfaturi in legatura cu examenul(ce m-ar ajuta sa iau macar 5 la mate) sau orice altceva.Va rog ajutati-ma, sunt disperată.

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| Mariarobertina300000000 a răspuns:

Hei! Nu te mai speria! Doar lucreaza si repeta des! Cu siguranta vei reusi, ai note bune daca aveai note mici te intelegeam! Si sa stii ca la mate nu e atat de greu precum se crede! Adica doar de la subiectul unu poti lua un 4 sau 5 nu mai tin bine minte, acolo e foarte usor, mai faci cate ceva la celelalte si o sa obti o nota buna!
Nu mai gandi atat de negativ, iti pui piedica singura! Lucreaza la ce stii ca nu te pricepi si perfectioneaza ceea ce iti place si stai linistita ca daca sa spunem prin absurd ca nu iei o nota extraordinara, te duci la o clasa mai putin buna, depinde de mediile de admitere! Si de acolo te poti muta la alta mai buna! Pe celalalt semestru! Si nu se intampla nimic...
Nu ai cine stie ce de invatat, de aia zic ca e pacat sa te pierzi nu pentru ca nu sti, pentru ca te pierzi din cauza emotiilor.
Eu m-am gandit ca e un test si a fost ok! Am luat note bune!
Bafta multa si relaxeaza te! mai ai timp!

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Probabil ca nu esti atat de disperata pe cat afirmi, daca nu te ambitionezi sa inveti serios la mate mai ales, ca sa-ti cresti notele sis a iei examenul de capacitate, cu note mari.
Din pacate, "ambitia" nu se poate imprumuta sau influenta, depinzand direct de tine si de dorinta ta, de a schimba ceva.

| Euanonim6666 a răspuns (pentru Violleta2022):

Eu imi doresc foarte mult, mai ales că nu aș vrea să ajung la o școală profesională, doar că nu mă pot ambitiona deloc, mă tem că nu voi lua examenul la matematica.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Euanonim6666):

Ti-am explicat: ambitia este in tine si probabil nu-ti doresti chiar atat de mult pe cat afirmi, daca nu pui mana serios sa inveti. Din pacate, la examene mergi singura cu cunostintele din cap, pe care le poti folosii, daca azi te apuci serios de lucrat la matematica.
Pune facebookul si toate celelalte programe de socialiare in cui, evita-ti prietenii si pune mana serios sa lucrezi la matematica, ca numai asa vei avea o sansa.

| logician a răspuns:

Honey, u are smart! nu te mai gandi ca o sa pici, n ai cum sa pici, trebuie sa inveti sistematic si sa ti gasesti un echilibru, invata constant sau cate ceva zilnic sau saptamanal...Gandeste te ca trebuie sa iei o nota buna, nu 5...gandeste te la 8 9. Gandeste maret! toata treaba asta cu examenul e o presiune prea mare acum, dar trebuie sa te relaxezi si sa ti dai seama ca e mai usor decat se zice. exerseaza si cere cuiva sa te ajute daca nu intelegi, prof sau coleg

| Euanonim6666 a răspuns (pentru logician):

Sper să fie așa cum zici