| Wexx a întrebat:

Buna TPU.
Am o problema foarte grava care ma macina de doua zile de cand a inceput scoala.
Am trecut in clasa a 9-a la un liceu sportiv,iar aici nimic nu are sens,sunt un intrus printre ei,sunt inconjurat de necunoscuti.
Sti cum se zice:Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa si primesti,ei bine eu nu am tinut cont de asta,deoarece eu imi doream sa termin odata generala si sa ajung la liceu. Uite ca acum imi doresc din toata inima sa mai fiu in generala deoarece acolo imi cunosteam toti colegii,ma intelegeam perfect cu ei,am trecut prin multe cu ei,multe momente frumoase si multe momente grele.
Cei mai frumos opt ani din viata mea,nu stiu de ce unii spun ca anii de liceu sunt cei mai frumosi, la mine nu pare a fi deloc asa.
La acest liceu nu am nici macar un coleg cu care am fost in clasa a 8-a in clasa si ma simt foarte aiurea,deoarece unii sunt atat de norocosi ca au picat cu vechii colegi in clasa, iar eu cu nimeni.Cred ca daca mai continui asa o sa intru in depresie si nu vreau astasad
Inainte in generala nu aveam nicio treaba,ma culcam linistit si ma duceam la scoala somnoros,gata de distractie.
Acum nu imi mai vine nici sa ma culc din cauza emotiilor de a doua zi, incep sa cred ca traiesc intr-un cosmar care va dura 4 ani.
Am incercat sa conving parintii sa ma mut in semestrul al doilea la alt liceu unde dau si de fosti mei colegi si un liceu mai aproape de mine si cu colegi cu care sa am niste lucruri comune,deoarece eu sunt la liceu sportiv si aici sunt ogramada de handbalisti si cu ei nu am ce vorbi deoarece mie imi place fotbalul.
Pentru final intrebarile mele sunt urmatoarele:
Ce sa fac sa ma integrez aici? Mi-e foarte dor de generala si as da orice sa mai fiu in generala,dar asta nu se mai poate din pacate.
Cum sa conving parintii sa ma mut in semestrul al doilea la alt liceu unde sa fiu mult mai aproape de casa, sa nu trebuiasca sa ma scol de dimineata si sa ma duc cu autobuzul si unde sunt si o parte din colegii mei de generala?
Am mai avut o astfel de stare si cand treceam in clasa a 7-a,findca imi parea rau ca s-a terminat vacanta de vara si nu aveam chef de nimic si de nimeni,dar macar eram cu colegii mei si clasa mea nu cu straini.
Funda+vot, celui mai bun raspuns ii multumesc din suflet!

Răspuns Câştigător
| Dandelion7 a răspuns:

Au trecut abia 2 zile. Incearca sa ti aduci aminte cum a fost a doua zi din clasa I. Erai deja prieten cu toti din a doua zi? Nici macar perioada de acomodare nu a inceput bine. Ar trebui sa te relaxezi sa fii tu insuti si sa ai rabdare.
Cu siguranta o sa intalnesti persoane pe gustul tau nu uita ca a ta clasa nu este singura clasa din liceu.
Doar asteapta si ai sa vezi ca o sa devina din ce in ce mai bine. Daca peste 2-3 saptamani lucrurile nu se imbunatatesc, anunta-ma.
Dar a doua zi e prea devreme ca sa tragi concluzii.
Te pup.

| Wexx explică (pentru Dandelion7):

Sa sti ca tu ai dreptate, dar sincer e foarte greu sa ma acomodez cu liceul eu find obisnuit in generala. Daca sa zici ca aveam amintiri foarte jenante si foarte urate din generala si ca abia asteptam sa o termin poate era altceva, dar la mine e invers am avut mult mai multe amintiri placute in generala decat o sa am aici si sunt sigur de asta, poate la altii e chiar invers.
Apropo, in clasa 1 primele doua zile au fost minunate, deoarece cunosteam destui colegi, eu find cu ei si la gradinita si na eram deja intr-un fel acomodat, plus ca in generala clasele 1-4 copii sunt foarte prietenosi si nu e ca la liceu, iar acum poate ca gandesti in felul urmatortongueai si atunci la gradinita cum te-ai imprietenit ca atunci chiar ca nu aveai de unde sa cunosti pe nimeni.Asa e dar pana la urma una e sa te imprietenesti/integrezi in clasele 1-4 si sa te obisnuiesti asa pana in clasa a 8-a si una e sa te integrezi la liceu, e mult mai dificil.Tu iei funda mersi de raspuns.

| Dandelion7 a răspuns (pentru Wexx):

Da poate ca este mai greu sa te integrezi in liceu deoarece tu esti deja aatasat de colegii din generala. Dar stai fara grija dupa patru ani o sa spui ca o sa ti fie dor de ei de asemenea. Pur si simplu asta se intampla in colective. Asta ni se intampla tuturor.

| Wexx explică (pentru Dandelion7):

Sa sti ca da,cam asa a e la gradinita iti va fi dor de colectivul de acolo, in generala la fel si la liceu la fel, poate chiar si la facultate.Dar e mult mai greu sa te atasezi la liceu asta e ideea.
Apropo nu ai raspuns la a doua intrebare, daca pana in semestrul al doilea nu reusesc sa ma integrez, cum conving parintii sa ma transfer la alt liceu?

| Dandelion7 a răspuns (pentru Wexx):

Iti garantez ca o sa te integrezi. Si eu am vrut la un moment dat sa ma mut si i am convins, dar m-am razgandit singura. Cauti argumentele pro, de ce nu e bine la liceul tau de ce aceste lucruri te fac sa inveti mai prost si de ce vei ajunge mai bine la celalalt liceu. Daca plangi de frustrare ca nu ti place aici e perfect (zii si ceva de profesori si ca fostii colegi de la liceu au spus ca profii de acolo sunt super)

4 răspunsuri: