| Laurik800 a întrebat:

Am o problema. Fratele meu de 15 ani ( eu am 13) ma enerveaza de cand il stiu. Eu sunt o fire caree imi place sa ma alint si sa fac bine dar am strans atata furie pe el caci el poate sa se uite mereu la orice ora la tv iar eu nu, doar daca ma rog de el (avem aceeasi camera ), el are telefon cu camera video +card+inregistrari... iar eu am o porcarie care nu o mai folosesc, are bicicleta mare si buna care are pana si chiar daca nu ar avea el o foloseste pe cea a mamei iar eu am o rabla mica, stricata care sta la pui. Acum nu il mai suport. Azi cand eram la Pc a luat o icoana de hartie si m-a intepat cu varful si sustine ca sunt diavolul ca atunci cand m-a atins icoana am spus :,, Au". Nu stiu cum as putea sa ma impac cu el sau cum sa ma razbun.Nu am mentionat si ca eu ma duc mereu la magazin pe joc sau pe bicicleta iar el merge din an in paste (ex : tot azi tata m-i-a zis ca daca nu ma duc la magazin nu mai am voie la calculator iar el daca nu se duce...nu se intampla nimic.) Ajutati-ma va rog.
Nici nu mai stiu ce mai vreau :as vrea pace dar cand el sufera sufer si eu iar cand eu sufer el e fericit de nu se mai poate.

Stiu ca majoritatea veti spune sa dau la pace dar NU POT. E greu sa ma inteleg cu el am incercat de atatea ori sa ne intelegem. Iam cumparat inghetata, i-am aduc ciocolata calda la pat, incerc sa-i ignor criticele dar NU MAI POT.

Ajutor! Funda si Voturi de Folositor pentru cel care ma ajuta cel mai mult iar pentru restul Vot Folositor.

Va multumesc mult!

8 răspunsuri:
| Answerkid a răspuns:

Sa stii ca si eu am 13 ani si am un frate tot de 15 ani foarte enervant.Am incercat prin mai multe metode sa vorbesc cu el civilizat si sa-i spun cat de mult ma enerveaza si cum vreau sa nu ma mai comport cu el cum ma comportam cand eram un copil mic, sa incerci sa vorbesti cu parintii despre comportamentul sau pe care nu-l poti accepta, sau incearca pe cat posibil sa nu te enervezi pe el o zi sau mai multe (depinde cat rezisti )si cand te enerveaza sa-i spui cat de calm posibil :,, Te rog sa nu mai faci faze din astea pari o persoana...(acum depinde ce fel de cuvant poate el suporta fara sa sara cu gura la tine ca de ex.: nebuna, enervanta, insuportabila, proasta etc.). De fiecare data cand te supara il mai poti intreba :,, Tu cand te mai maturizezi?" sau,, O sa mai vorbim cand o sa implinesti 5 ani.'' Nu e prea bine sa te razbuni pe fratele tau, mai bine incearca incet incet sa te impaci cu el. Cand trebuie sa-ti cumperi ceva roaga-l sa vina cu tine (spunandu-i ca iti plac gusturile lui si ca iti face placere sa mergi cu el la cumparaturi). Sa stii ca daca vei cauta sa te razbuni pe el mereu voi 2 va veti certa.Fii tu prima care vrei sa te impaci cu el, si poate el v-a observa dorinta de a fi frati buni si o sa incerce si el sa se comporte frumos cu tine.Eu asa am facut si acum ma inteleg fff bine cu fratele meu. Succes si nu uita: nu baga in seama fiecare prostie pe care el o face, astfel el va stii ca te enerveaza si o va repeta cu dorinta de a te enerva si mai tare.

| Ruddy_2272 a răspuns:

Ceea ce ai povestit tu seamana cu ce pateste baiatul din "Jurnalul unui pusti", fa rost de carte(3vol.),exista si filmul, inspira-te de acolo.
MERITA sa citesti cartea e f.haioasa! Te va ajuta!
Poate o citeste si fratele tau, ca sa-si dea seama de ce-ti face!

| dcamy99 a răspuns:

Stiu ce zici.Si eu sunt in aceeasi situatie.Nu te mai bine pe langa el, da-te bine pe langa parinti.Vei vedea ca tu vei fi favorita daca vei face asta.Iar despre fratele tau,cand spune ceva ce te enerveaza fi tu cea inteleapta de fata cu parintii si lasa-l fara replica cu ajutorul unor comentarii istete cand sunteti singuri. Sper sa te ajute ce ti-am zis.

P.S:Nu va fi asa la infinit. Daca la varsta asta se poarta asa ori se va maturiza, va pleca si nu te v-a mai deranja ori responsabilitatile varstei il vor coplesi, iar parintii tai il vor bate la cap toata ziua ca pe un copil mic iar tu vei fi mult mai responsabila si parintii tai te vor felicita pentru asta.

| DiaNa357 a răspuns:

Bunahappy
Eu nu am frate dar am o sora mai mare si nici eu nu ma prea intzleg cu ea.

Eu te as sfatuii sa vorbesticu parintii tai, sa i faci sa te intzleaga, sa vada si ei ce induri tu toata ziua.
Iar in legatura cu fratele tau, fa te ca nu exista, nu i mai vorbi, nu mai face nimic pentru el, pur si simplu fa te ca nu mai exista cateva zile si poate dupa aia isi va da si el seama ca tu estimai matura decat el si chiar ar trebui sashi schimbe comportamentul fata de tine.

Sper ca te am ajutat:*:*:**:*:*mult noroc

| PrecioussGirl a răspuns:

Uite si eu am un frate. el e mai mare eu mai mica si mai mereu ne ciondanim, ne mai batem, ne mai jignim etc.
el e baiat, iar baietii se maturizeaza mai greu, le plac mijtourile si chestii de genu.
nu am ce sa ii fac. uneori plang de nervi dar el degeaba. mai mult ii dau satisfactie. si la fel e si la mine. el mereu are nevoie de mine sa il ajut cu fel de fel de lucruri dar el niciodata nu m-a ajutat pe mine cu ceva.
poate ca atunci cand va mai creste va avea si mai multa minte.
poate uneori ar mai trebui sa ii intrebi pe parintzi pe tine de ce te pedepsesc si pe el nu? el de ce are atatea lucruri bune si tu nu?

si e nasol ca ai aceeasi camera cu el. poate ar trebui sa aiba fiecare camera lui pentru ca deja incepeti sa cresteti, sunt de sexe diferite si nah. propunele acest lucrur parintilor.tongue si vezi ce parere au.

| Laurik800 explică:

Answerkid mi-e de folos ce mi-ai zis. Cred ca tu o sa primesti funda dar as vrea sa mai aflu niste pareri dar ti-am dat vot : inteligent si folositor.Ruddy,o sa incerc sa caut cartea si sa o citesc, multumesc. dcamy99 ai o idee foarte buna il ignor si sa ma dau bine langa parinti. iar Yon3 cam aceeasi idee buna, sa ma prefac ca nu exista si sa vb cu parintii. Coryx si tu m-ai ajutat f mult si ti-am dat aceleasi voturi ca ceilalti in afara de Yon3 care am uitat sa pun si inteligent dar ma revansez eu. Va multumesc de sfaturi am luat de la toate ideile cele mai bune si am format un plan bun. Va multumesc si mai astept si de la altii sugestii.:X

| aHaHa_3297 a răspuns:

Mi-ar placea sa am o sora ca tine. : )

| mary122 a răspuns:

Si eu am aceeasi problema eu am 10 ani si el are 15 ani tot timpul ma enerveaza incer sa il ignor dar nu reusesc si acum tot imi ia mausul de la laptop si nu pot sa il iau el ca si cum s-a nascut sa ma enerveze