| MeritaSaMaiFiuAsa a întrebat:

Buna TPU.

Am o problema,, grava ". Realizez ca am inceput sa fiu dependenta de calculator... Petrec minim 7 ore pe calculator fara oprire. Prieteni? I-am pierdut pe toti. Am nevoie de niste sfaturi care ma pot ajuta sa trec peste obsesia mea si cateva pentru a-mi face noi prieteni sau pentru ai recastiga pe cei vechi. Funda si multumesc.

Răspuns Câştigător
| Biiancaaaa a răspuns:

In ziua de astazi multi renunta la viata lor pentru o lume virtuala. Odata ce ai ajuns pe un astfel de drum, drum al calculatorului, e greu sa te intorci.
1.Incearca sa te apuci de un sport, oricare(cel putin 1 ora pe zi). Nu de performanta, dar ai putea in zilele in care nu practici sportul sa faci cel putin 1 ora de miscare, nu conteaza unde sau cu cine. Poate fi o plimbare prin oras sau jogging.
2. Fa-ti PRIETENI! Fii sociabila, incearca sa gasesti chestii comune cu anumiti oameni. Incearca sa le vorbesti frumos, sa fii sinceri, sa nu renunti la ei pentru calculator!* Daca optezi pentru un sport in echipa este cu atat mai bine, iti poti face prieteni acolo*. Vorbeste cu cei vechi, adu-ti aminte de ce v-ati certat, de ce ai renuntat la ei! Spune-le ca iti pare rau, propune-le o iesire la suc, cinema, parc!
3. Petrece cel mult 2 ore pe zi la calculator!
4.Fii ambitioasa! Alege altceva, un curs de desen, de muzica, o limba straina! Exista si altceva de facut pe lumea asta, ceva ce te pasioneaza, un talent ascuns, orice.
5. Citeste! Inlocuieste barfele de pe facebook, povestile de pe pagini, blogurile si toate celelalte cu niste carti. Tine minte, nu toate sunt plictisitoare, doar ca fiecare are anumite gusturi!
6. Petrece timp cu FAMILIA!
Legat de PRIETENI:
Exista prieteni pentru toata lumea, insa nu stim sa ii gasim. Daca te certi odata cu cineva si nu mai aveti puterea sa va impacati, abia atunci inseamna ca nu el/ea era alegerea buna. Cunoaste persoane noi, prieteni ai viitorilor prieteni, integreaza-te intr-un grup! Nu te izola de ceilalti, nu te va ajuta niciodata! Lasa de la tine cand simti ca este nevoie; de multe ori ne incapatanam, dar in felul asta ii pierdem pe toti! Vorbeste cu ei zilnic, stabiliti intalniri, da-le sfaturi, incearca sa le fii alaturi mereu, astfel vor observa ca te-ai schimbat, ca poti fi si "de treaba"! INCEARCA SA II FACI SA VADA CA ITI PASA!
Daca nu merge cu integratul intr-un grup, practicatul unui sport, dezvoltarea unui talent, actioneaza direct! Intrerupe internetul de tot, dezactiveaza-ti conturile, si revino la toate acestea abia dupa o lunga perioada de timp, in care cu adevarat te simti schimbat. Dar prin " a reveni" nu ma refer ca vechiul program, de 7 ore, ci doar cand ai nevoie, doar asa, 1-2 ore de amuzament(facebook, twitter, bloguri etc). Daca totusi te simti tentat de catre calculator, du-te la un psiholog. Vorbeste cu el despre problemele tale de comunicare sau despre dificultatea in a-ti face prieteni, despre orele petrecute in exces la calculator. El va stii cu siguranta ce sa faca, unde sa actioneze, cand si cum. Nu trebuie sa-ti fie rusine, mai bine cu ajutorul lui decat deloc. Nu te gandi ca ceilalti vor rade de tine; chiar daca o vor face, iti va fi mult mai usor sa te descuri de aici in colo, si modul prin care ai reusit sa te schimbi nu va mai conta, ci doar cum ai ajuns.
Dar daca nici asa nu merge, ori nu ai deloc vointa, ori esti un caz pierdut. Trebuie sa ai vointa, caci prin ea chiar si IMPOSIBILUL devine POSIBIL!
Bafta si sper ca te-am ajutat!>big grin

3 răspunsuri:
| h3r a răspuns:

De ce i-ai pierdut? Pentru că ai vrut, pentru că nu ți-a păsat dacă îi pierzi sau nu.

Nu calculatorul e de vină, ci tu ești.

| enzodemes a răspuns:

Eu petrec aproximativ 10 ore pe zi, dar ca să nu mă distrug, fac sport în fiecare zi.

| enzodemes a răspuns:

Încercă să îți cumperi un smartphone ca să îl înlocuiești cu pc-ul.Calculator îți poate afecta inima si coloana.