In opinia mea, probabil timiditatea te incetineste. Incearca sa nu mai fi asa. Daca cineva te supara vorbeste mai tare si enerveazate si spuneti parerea de fiecare data cand ai ocazia! Si eu am fost asa, ca si tine, dar m-am ridicat, am inceput sa ma implic, sa vorbesc cu copiii, sa intreb profii daca nu inteleg ceva, sa fac proiecte, sa compun poezii si sa fac proza.
Succes!
Cum adica timiditatea mea incetineste? Te rog, argumenteaza.
Pai ea nu te lasa sa te ridici pentru ca nu te implici probabil. Incearca sa intri pe sub pielea profesorilor cu priecte, machete etc... iar ei vor vedea ca vrei sa te ridici.
Acum ce clasa esti?
Bineinteles ca bataia nu este o solutie, dar se pare ca nu a mers "cu vorba buna", aia pe care tu o numesti "predica enervanta". Mi-e teama ca ai luat bataie dupa ce ai reusit sa-i enervezi si tu pe parinti. Dar nu asta este problema, ci cum poti indrepta situatia. Nu e rau sa mergi la psiholog, dar tu cum crezi ca ai putea sa depasesti impasul de una singura. Ce crezi tu ca sta in puterea ta sa faci pentru a redevenii a doua din clasa la matematica? Apropos, de crezi tu ca nu-ti place matematica? Nu cumva pentru ca s-au acumulat niste "mici goluri" si acum abia daca mai intelegi ce se intampla in clasa? Sigur asta va trebui sa le spui parintilor, iar diupa aceea, numai impreuna cu ei, vei gasi calea cea mai buna de remediere a problemei.
Sperand ca vei fi sincera cand vei spunea despre problema asta parintilor tai si nu ca are profesoara de matematica ceva cu tine sau ca pur si simplu tie nu-ti place matematica, eu iti urez succes in tot ceea ce vei face!
Cu bine,
Prof de Mate
Mai mult esti timida si din cauza parintilor tai, ei ar trebui sa fie cei care te incurajeaza si te sustin si eu eram la fel iar parintii mei cu timpul sustinandu-ma m-au schimbat acum sunt foarte nebuna de felul meu si tu la randul tau trebuie sa crezi in tine si sa nu spui niciodata "NU POT" atunci iti vei forma o bariera care te va opri din ceea ce vrei sa faci...chiar daca nu prea poti trebuie sa te incurajezi, asta te va ajuta, ceva de genul o sa iti spuna si psihologul si o sa iti mai dea niste exemple