| Giulia97Anna a întrebat:

Am o problema la capitolul"matematica",pur si simplu nu-mi place materia asta.Ei bine profesoara de matematica i-a sunat pe ai mei si le-a zis ca eu nu raspund,ca sunt tacuta etc.Ei au zis ca daca nu-mi ridic notele la matematica nu ma mai lasa la scoala crying Ei mereu imi zic sa invat,dar eu am lipsuri multe si simt ca am nevoie de un medidator,altfel nu cred ca voi invata ceva.Le-am spus de asta si ei zic ca nu isi permit mereu sa ma de-a la meditatii,ca nu stiu ce, inventeaza mereu cate ceva.Acum serios,chiar am nevoie de meditatii,am avut in gimnaziu in fiecare an un profesor de matematica,si unul din ei,la fiecare test,ne vorbea de iepuri si albine, si nu ne lasa sa ne concentram.Eu sunt o fire timida,am incercat sa scap de asta,dar nu am reusit(va rog din suflet sa nu-mi dati raspunsuri gen:fii mai tupeista, asta nu ajuta la nimic). Deci, eu cred ca am nevoie si de un psiholog ca sa trec si peste acest obstacol.Si va intrebati cum au crezut ai mei ca vor rezolva problema timiditatii mele.Ei bine,prin predici enervante si prin bataie, ei credeau ca daca ma bat voi invata de frica si ma voi schimba.In clasa a 5 a, a fost ultima data cand m-a batut mama mea,m-a batut cu batul si mi-a tinut predici,doar pentru ca eu eram timida,desi invatam foarte bine,chiar si la matematica invatam,aveam note foarte bune, eram a 2 pe clasa si primeam si bursa de merit. Daca vreti mai multe informatii despre timiditatea mea uitati-va la intrebarile anterioare.Eu acum va cer doar un sfat bun, si imi pare rau daca am facut greseli gramaticale.

6 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In opinia mea, probabil timiditatea te incetineste. Incearca sa nu mai fi asa. Daca cineva te supara vorbeste mai tare si enerveazate si spuneti parerea de fiecare data cand ai ocazia! Si eu am fost asa, ca si tine, dar m-am ridicat, am inceput sa ma implic, sa vorbesc cu copiii, sa intreb profii daca nu inteleg ceva, sa fac proiecte, sa compun poezii si sa fac proza.
Succes!

| Giulia97Anna explică (pentru anonim_4396):

Cum adica timiditatea mea incetineste? Te rog, argumenteaza.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Giulia97Anna):

Pai ea nu te lasa sa te ridici pentru ca nu te implici probabil. Incearca sa intri pe sub pielea profesorilor cu priecte, machete etc... iar ei vor vedea ca vrei sa te ridici.

| ProfDeMate a răspuns:

Acum ce clasa esti?
Bineinteles ca bataia nu este o solutie, dar se pare ca nu a mers "cu vorba buna", aia pe care tu o numesti "predica enervanta". Mi-e teama ca ai luat bataie dupa ce ai reusit sa-i enervezi si tu pe parinti. Dar nu asta este problema, ci cum poti indrepta situatia. Nu e rau sa mergi la psiholog, dar tu cum crezi ca ai putea sa depasesti impasul de una singura. Ce crezi tu ca sta in puterea ta sa faci pentru a redevenii a doua din clasa la matematica? Apropos, de crezi tu ca nu-ti place matematica? Nu cumva pentru ca s-au acumulat niste "mici goluri" si acum abia daca mai intelegi ce se intampla in clasa? Sigur asta va trebui sa le spui parintilor, iar diupa aceea, numai impreuna cu ei, vei gasi calea cea mai buna de remediere a problemei.
Sperand ca vei fi sincera cand vei spunea despre problema asta parintilor tai si nu ca are profesoara de matematica ceva cu tine sau ca pur si simplu tie nu-ti place matematica, eu iti urez succes in tot ceea ce vei face!
Cu bine,
Prof de Mate

| Cobra56289 a răspuns:

Pai ai putea sa mergi la psihologul scoli poate te ajuta.

| Andre_Andre_1998 a răspuns:

Mai mult esti timida si din cauza parintilor tai, ei ar trebui sa fie cei care te incurajeaza si te sustin si eu eram la fel iar parintii mei cu timpul sustinandu-ma m-au schimbat acum sunt foarte nebuna de felul meu laughing si tu la randul tau trebuie sa crezi in tine si sa nu spui niciodata "NU POT" atunci iti vei forma o bariera care te va opri din ceea ce vrei sa faci...chiar daca nu prea poti trebuie sa te incurajezi, asta te va ajuta, ceva de genul o sa iti spuna si psihologul si o sa iti mai dea niste exemple