anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

am o problema serioasa asa ca va rog nu ma judecati.
Viata mea e un rahat, am 13 ani si sunt in depresie, nu am vrut sa vorbesc despre asta dar aceasta problema devine din ce in ce mai grava (fumez de doi ani si recent am inceput sa ma tai) si nu stiu ce sa fac, prieteni nu am, cu familia daca vorbesc ma vor duce la psiholog si as vrea sa rezolv aceasta problema singura daca se poate.
Acum un an am vrut sa ma sinucid dar am inteles ca nu merita asa ca am renuntat la aceasta idee si am incept sa ma gandesc cum sa scap de aceasta depresie.
Totul a inceput cand colegii mei de la scoala au inceput sa isi bata joc de mine pentru ca eu eram, si inca sunt, copilul ala care sta toata ziua in banca si nu zice nimic si pentru ca nu am o sitoatie financiara asa de buna, sunt un om normal dar am nimerit intr-o clasa de bogatani(in general nu sunt chiar asa de timida dar imi este frica sa nu se ia iar de mine), uneori mai plang doar cand ma gandesc la acele momente din viata mea si chiar nu stiu cum sa trec peste
Stiu ca probabil ar trebui sa merg la un psiholog dar chiar sper ca pot sa rezolv asta singura.
Multumesc!

Răspuns Câştigător
| Doarunaltutilizator a răspuns:

Nu trebuie sa iei in seama ce zic aia,ar trebui sa fi mai desteapta de atat,ar trebui sa iti dai seama ca ar trebui sa iti schimbi viata si totodata si personalitatea,o sa te simti mai bine, fi cine vrei tu sa fi.
Ar trebui sa vorbesti si cu parintii tai, sa te transfere la o alta clasa sau la o alta scoala undeva mai bine, ei stiu cel mai bine cum sa te ajute.
Inca nu esti adolescenta, inca esti un copil! nici un copil nu trebuie sa treaca prin asa ceva.
Nu rezolvi nimic daca iti tai venele.

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

De fapt, problema ta este foarte grava, daca ai ajuns sa te tai si ai nevoie urgenta de psiholog.
Spune-le parintilor acum, cand inca se mai poate face ceva!

Ori suna la Telefonul Copilului, care-i gratis: 116 111
De luni pana duminica, de la 8 dimineata, pana la miezul noptii.

| peperonies a răspuns:

Pai gandeste-te ca atunci cand termini scoala nu o sa trebuiasca sa ii mai vezi niciodata si o sa fie totu bine.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

De ce nu vrei sa vorbesti cu un psiholog? El te poate ajuta.Inteleg ca vrei sa treci singura peste asta, dar e clar ca nu poti sau cel putin nu poti fara macar un mic ajutor/sprijin. Daca nu vrei sa apelezi la un psiholog, vorbeste cu parintii tai. Explica-le ce te deranjeaza.

| Ara997 a răspuns:

Lasa bogatanii, lasa tigarile, lasa lama.
inshfaca cartea, sa fi tu primul acolo la carte si le dai cu tifla frumusel, ca au bani da mintea nu se cumpara cu bani.
croieste ti o directie in viata, nu te baza pe ceilalti, propune ti sa ajungi ceva in viata sa ai putere de decizie, sa vezi ce bine e cand ajungi acolo sus fara bani lui tati.
asculta ma pe mine : banii parintilor o sa i bage in rahat (nu ma bucur dar e plin la urgente de copiii cu bani ctre vin si tremura si fac panaramasi frisoneaza si se trantesc pe jos ca au fost la o petrecere de fizte si s-a consumat nu stiu ce substante )
nu invidia banii lor, cauta pe unul mai saracut si imprieteneste te nu ai nevoie mai mult de UN prieten bun. asculta ma pe mine pustiule ca am trait oleaca mai mult si am trecut prin astea.
toate sunt praf si banii si pozitia sociala a parintilor, ce devi tu ca om e important si educatia e singura care iti poate schimba viata! asa ca pune mana pe carte si da-i incolo pe aia cu bani...

| munteanuionvictor a răspuns:

Nu înțeleg de ce nu ai prieteni.