| Nana13HopeAndSucces a întrebat:

Am o problema si o consider grava. Cu toate ca am note bune, cu toate fac cursuri de pian, desen, volei si ca in trecut am mai facut si altele, cu toate ca sunt genul de om pe care parintii l-ar numi "perfect", ma simt inutila, ma simt jalnica, simt ca nimic din ceea ce fac nu e bun. Nu imi place cum arat, ma simt grasa, mi se pare ca parul meu e groaznic, mi se pare ca am o fata si o voce de copil de cinci ani, nu imi place cum cant, mi-a scazut media la mate, inainte intelegeam mai bine, nu am prieteni, nu ma multumeste nimic, am impresia ca dezamagesc toti oamenii din jur si ca nu am niciun scop in viata, mi-e teama ca peste ani si ani toate visele mele vor fi spulberate. Timpul nu imi ajunge sa studiez tot ce vreau, banii nu imi permit mai multe, ma simt netalentata, inutila, pur si simplu. Nu stiu ce sa fac. Seara inainte de a adormi imi vine sa plang. Cum sa ma linistesc? Cum sa ma simt mai bine? Cum sa imi gasesc scopul in viata? Cum sa ma respect si sa fiu mandra de mine? In momentul de fata, urasc totul...
Va rog, seriozitate, chiar nu stiu ce sa fac...
DUNDA. :3

Răspuns Câştigător
| Hakuouki a răspuns:

Uneori trebuie sa strige cineva tare si clar sa auzi...sincer ma poti dispretui pentru modul cum vorbesc sau cum ti-am vorbit, daca te-am pus pe ganduri si incerpi sa fi bine eu sunt multumit. Desigur ca e valabil, jerry13co dai add si continuam discutiile...voi incerca sa nu mai fiu asa dur.

8 răspunsuri:
| positivity a răspuns:

Toți vrem să fim mai buni, să fim cât mai aproape de perfecțiune. Încercăm să facem ca acest lucru să devină realitate. Dar are rost să fim neliniștiți din cauza nemulțumirii noastre?
Eu consider că ești minunată. Notele bune nu îți arată dacă ești inteligentă sau nu, sunt doar niște note. Nu e ca și cum peste ani vei ieși cu ele de gât. Nu contează chiar atât de mult.
Ai multe activități, dar gândește-te, toate aceste activități îți provoacă fericire? Le faci pentru tine, sau pentru nu a îi dezamăgi pe ceilalți?
E viața ta! Ai dreptul să fii fericită. Ai dreptul să faci ce vrei, să fii cine vrei, să fii cum vrei.
Ar trebui să o lași mai moale cu critica, să deschizi ochii și să privești cu adevărat cine ești. Nu ești singura care are o asemenea părere despre ea, mai sunt multe persoane în situația asta.
Și dacă ai dezamăgi oamenii, ce? Vei fi privită cu alți ochi? Lasă-i să vorbească, să facă ce vor. Nu este treaba ta. Tu ar trebui să te axezi pe dezvoltarea ta. Să fii cât mai bună, să fii fericită.
Gândește-te la scopurile tale, la visuri și acționează pentru ele. Lăsând totul baltă, nu e ca și cum le vei primi printr-o minune în viitor.
Gândul este totul. Ceea ce crezi tu despre tine, vor crede și ceilalți. Ceea ce crezi că ești, vei deveni. Ceea ce îți imaginezi, creezi.
Să nu îți fie frică să fii cine vrei, pentru că nu merită. Tu îți trăiești viața ta, ceilalți își trăiesc viața lor. Nu trebuie să faci ceea ce fac ei. Nu faci parte din turmă.
Uită-te pe aici: http://artafeminina.ro/
Ai încredere în tine!

| MskDesign a răspuns:

Faci multe lucruri frumoase, dar ceea ce nu faci, e sa socializezi in viata reala si nu aici sau pe YM cu ti s-a sugerat.Iesi putin din casa, trebuie sa vezi viata si din latura asta.Esti talentata, ai note bune dar nu uita ca stand in casa te vei inchide si mai mult ceea ce nu e bine.Cred ca ti-ar prinde bine o vacanta cu persoane de varsta ta si fara parinti in preajma.

| ElenaSA a răspuns:

Cauta aspectele pozitive din viata ta: ai note bune, faci cursuri de pian, desen, volei, vrei sa studiezi mai mult. Incearca sa faci din lucrurile pe care le vezi negative ceva pozitiv sau sa le gandesti pozitiv: multe persoane aflate la varsta adolescentei nu sunt multumite de felul in care arata, dar asta nu inseamna ca arata rau, multe se studiaza in oglinda, parul poate fi ingrijit cu produse speciale, tuns intr-o forma care sa-l avantajeze; daca faci sport, canti la pian nu inseamna ca trebuie sa ai si alte aptitudini-nu toata lumea are voce; incearca sa iti notezi ce nu intelegi si sa intrebi profesorul de matematica-va fi multumit de interesul tau pentru acest obiect; incearca sa te gandesti ce persoane agreezi si incearca sa te imprietenesti cu ele.

| Hakuouki a răspuns:

Deci dai "DUNDA", sa fie primita. Problema nu este ca faci putine, problema e ca faci prea multe si uiti sa te mai relaxezi, toate activitatile tale pun prea mult stres pe umerii tai firavi de copil, cand ai stat ultima oara in iarba sa privesti cerul? Cand ai zambit ultima data cu pasiunea aceea sufleteasca a unui om fericit? Evident oboseala si stresul se aduna si devii vulnerabila, totul te afecteaza si aparent ti-ai pierdut increderea in tine(poate a contribuit si cineva la chestia asta). Lasa matematica, asta e cat iti iese iti iese, mai bine un 4 la mate decat un psihic ravasit, media se repara, mintea mai greu. Cum sa te linistesti? Ia o pauza de la toate activitatile, un weekend doar pentru tine, iesi te plimbi, te uiti la desene animate, lenevesti in iarba uitandu-te spre cer si te relaxezi. Cum sa-ti gasesti scopul in viata? Pai e greu sa cunosti oamenii si mai greu sa te cunosti pe tine...dar iti ofer eu un scop, scopul tau in viata de acum este sa ai mai multa grija de linistea ta sufleteasca. Cum sa te respecti si sa fi mandra de tine? In clipa in care vei realiza ca esti o persoana minunata atunci te vei respecta. Nu trebuie sa faci nimic pentru nimeni, nu trebuie sa le dovedesti nimic si nu trebuie sa iti pese daca sunt mandrii sau dezamagiti, cat timp tu esti fericita, asta conteaza. Asta a fost pe scurt, daca vrei putem sa discutam mai mult pe mess...desigur poate ma vei crede un ciudat sau ceva, dar vreau sa ajut happy Si sa-ti faci un prieten tongue jerry13co id-ul.

| BeatriceL90L a răspuns:

Buna! Ai spus ca te pricepi la multe, deci esti foarte talentata! Esti singura la parinti? Poate ca nu simti destula afectiune sau aprecire. Vreau sa-mi spui sincer ce varsta ai, asa ti-as putea spune daca ceea ce simti se datoreaza varstei tale sau nu. Multi trecem prin momente in care simtim ca se sfarseste totul si ca nu vom fi capabili sa facem mai nimic din ce-am vrea si simtim ca visele se spulbera. Dar inainte sa-ti pot spune mai multe, trebuie sa stiu ce varsta ai. Asa, daca nu stiu, pot fi superficiala doar.

| Nana13HopeAndSucces explică:

Am 14 ani. Parintii mei imi ofera toata afectiunea de care am nevoie, chiar daca sunt singura la parinti. Nu am probleme, ca sa zic asa, cu ce primesc de la ei. "Nemultumirea" mea cred ca e datorata lucrurilor pe care nu le pot face eu. In tot ce am facut, vedeam doar piedici si porti inchise, pentru ca asa a fost, si nu stiu daca faptul ca nu am renuntat la tot ce fac este un lucru bun sau nu... laughing

| Hakuouki a răspuns (pentru Nana13HopeAndSucces):

Multi inainte. Daca la 14 ani iti faci atatea griji...serios de ce complicati totul asa de mult, frate sunteti tineri, aveti viata in fata, sincer mi-e mila de voi, nu stiti sa va bucurati de viata, poate sa ma creada cine vrea rau sau cum vreti voi dar asa e. Gresesti, deja faci destule lucruri, poate prea multe pentru varsta ta, cand o sa cazi lata atunci vei realiza ca ai facut toate acele lucruri degeaba si ca nu ai ramas decat cu tristetea. Iesi la joaca, i-ati papusi sa te joci cu prietenele. Asculta, nu iti spun eu ce sa faci in viata pentru ca nu sunt eu in masura sa o fac, dar stii cine e in masura sa o faca? Tu si tu ar trebui sa te ocupi de propria fericire, scoala e o prostie daca tu ai 10 la matematica si eu 4 cu ce ne va diferentia asta pe strada? Cu nimic, toti oamenii sunt la fel. Si sa-ti mai spun o chestie daca iti cauti mereu defecte doar pentru ca tu crezi ca altii nu te plac si ca ii dezamagesti nu te vei cunoaste niciodata. Si nu mai dramatiza atat... fara suparare, dar esti un copil, ai atatea posibilitati de acum incolo, altii nu au nici ce sa manance si tu faci atatea activitati si tot tu esti cea dezamagita? Latura umana devine din ce in ce mai dezamagitoare. Nu mai complica tot ce e simplu, nu esti in situatia in care viata altora depind de tine, nu ai copii de hranit si daca o iei un pic pe aratura asta e, cine nu a luat un 1 la scoala sau nu a gresit o nota la muzica?

| Nana13HopeAndSucces explică (pentru Hakuouki):

Chiar daca a fost destul de dur, e unul dintre cele mai incurajatoare lucruri pe care le-am auzit si multumesc. Este perfect adevarat si am de gand sa ascult toate sfaturile primite. Si, daca nu e vrwo problema, ramane valabil pentru messenger? happy Multumesc...

| Hakuouki a răspuns (pentru Nana13HopeAndSucces):

Uneori trebuie sa strige cineva tare si clar sa auzi...sincer ma poti dispretui pentru modul cum vorbesc sau cum ti-am vorbit, daca te-am pus pe ganduri si incerpi sa fi bine eu sunt multumit. Desigur ca e valabil, jerry13co dai add si continuam discutiile...voi incerca sa nu mai fiu asa dur.