Cate lucruri din astea nu am patit si eu la scoala...asa e in viata, ai multe piedici si ai dreptate ca timiditatea nu-ti aduce nimic bun, numai cei tupeisti au de castigat in zilele noastre.Si tatal tau se gandeste la tine, la viitorul tau si de asta te preseaza atat.Incearca sa fii mai indrazneata, comunica mai mult cu colegii si o sa vezi ca te vei schimba si in ore si in afara scolii.
Daca esti atenta la intrebarile tale, descoperi ca in ele iti gasesti si raspunsul. Tu sti cum ar trebui sa fi, dar problema e ca nu stii cum sa o faci. Pur si simplu ia-ti inima in dinti, sa vorbesti cu profesorii pentru ca si ei sunt oameni si nu te mananca daca le vorbesti. Si eu eram mai timida cu ei dar ma imbarbatam singura, si ma gandeam ca ce imi puteau face daca raspund ceva!? Cu tatal tau poti discuta daca nu mai faci fata, cred ca o sa te inteleaga. Axeaza-te pe materiile la care o sa ai examene mai mult decat pe celelalte, si descopera si ce iti place mai mult. Bafta!
Sa stii ca dupa ce termini scoala notele si cum ai invatat nu mai conteaza atat de mult daca nu stii ce sa faci cu conostintele pe care le ai dobandit. Trebuie sa inveti sa le pui in practica sa arati ceea ce stii, ca daca tii pentru tine nu rezolvi nimic, muncesti degeaba
Am uitat sa va spun ca asazisa mea colega nu invata mai bine ca mine si ea are vreo patru note de 6 si 7 cand eu am numai 9 si 10 si doar un singur 8 care nu mai am de gand sa mai iau cat oi trai.O particica din mine s-a simtit prost mai mult din cauza asta.
Chiar daca simti presiuni asupra ta incearca sa fi relaxata si sa te simti bine in pielea ta.Asa o sa poti reusi tot ce iti spune tatal tau sa faci si daca o sa ai mai multa incredere in tine nu o sa mai fi asa timida. Sper ca te-am ajutat. pa pa
Stiu exact prin ce treci. Si eu eram asa odata. Vrei sa stii ce sa faci? Pai iti voi spune ce am facut eu.
Am reflectat cu atentia asupra vietii mele: ce vrea tatal meu exact de la mine, ce vreau EU de la mine si cum as putea sa pun de acord dorinta mea cu cea a tatului meu? In cazul meu raspunsul a fost chiar usor: gandind cu atentie mi-am dat seama ca eu vreau sa fiu cineva important in viata, sa am bani si sa calatoresc, iar modul pentru a ajunge visele mele este de a invata. Am incetat sa ma gandesc la ce vrea tata de la mine, deorece, pe langa ca asa simteam o mare presiune si invatam fortat fara nicio placere, mai important este ceea ce vreau eu sa fac cu viata mea, deoarece eu am sa o traiesc, nu el.
INVATA PENTRU TINE, acesta e raspunsul. Desi tatal tau va continua sa iti spuna ce sa faci, tu ia-le ca pe niste sfaturi pentru o viata mai buna, nu ca niste ordine.
Timiditatea? Ei bine nu stiu exact ce am facut pentru a fi mai increzatoare cand vorbesc cu profesorii, pur si simplu imi spuneam in minte( si inca o mai fac deoarece inca mai am probleme de incredere ) ca ceea ce va fi, va fi. Che sarà, sarà. Toata lumea mai greseste cateodata, dar numai din greseli se invata; prin urmare nu iti fie frica sa gresesti, caci asa vei invata mai multe .
Tatal meu mi-a spus ceva acum cativa ni, si de atunci este mottoul meu in viata: Ai reusit, continua. N-ai reusit, continua.
Adica, daca ai reusit continua tot asa. Daca ai esuat( n-ai reusit) continua sa incerci. Viata merge inainte.
Sper ca ti-am fost de ajutor. Daca ai nevoie de sfatul meu, nu ezita sa ma intrebi. Ciao!