Se caracterizeaza prin :
-subiectivism;
-prezenta directa a autorului (a eului liric); 26373vxr11vtj3c
-prezenta sentimentelor intime si a confesiunii;
-transmit o stare emotionala si creeaza o anumita atmosfera;
-lirica este o poezie a prezentului, are in centrul ei viata oamenilor si urmareste succesiunea unei varietati de sentimente;
-poetul isi exprima sentimentele in stransa legatura cu diferitele aspecte din realitate;
-creatiile lirice sunt compuse, de obicei, in versuri, dar pot fi si in proza;
Ai aici trasaturi ale genului liric...compunerea o faci tu, succes!
Pai poti sa mai spui si figurile de stil(epitete, personificari, inversiuni, enumeratii, metafore, depinde ce ai), si imagini vizuale, auditive sau olfactive daca ai. Apoi la sfarsit sa-ti exprimi parerea despre poezie, ( "Eu consider ca.", "Parerea mea este.", "Eu cred ca...", formulele magice), nici eu nu prea ma pricep la comentariile astea.
Apartine genului liric deoarece sunt prezente figurile de stil epitete,personoficari,prezenta elementelor de versificatie (rima masara ritm ), [otivul poezii inseamna despre ce e vb in poezie daca e vb de padure poti zice motivul padurii motivul codrului, motivul lacului] marcile eului liric (pronume, verbe ) funda? :X
Pai poti sa mai scrii de imagini artistice -cu exemplificari-, figuri de stil-cu exemple-, moduri de expunere specifice genului liric, de rima, masura, strofe si numarul de versuri. Siiigur iti ies mai mult de zece randuri. Mult succes!